mehmetkose
Usta Üye
arkadaşlar esrarengiz şeyler oluyor. yani anlatmaya çekiniyorum. eksenleri hareket ettirmek için mausu kullanarak mach3 button jog kısmındaki yön tuşlarına basarken Ekran maus okuna tuşların üzerinde hızlıca küçük ve düzgün daireler çizdirerek hareket ettirirsem motorlar mükemmel düzgün dönüyor. ilk kez bu kadar düzgün dönüş gördüm. bu nedir yahu. (kablolu ps2 mouse)
o mausu çıkarıp kablosuz optik mouse taktım yine mausu hareket ettirince sorun gidiyor. motorlar düzgün dönüyor.
motor tuning değerleriniz yazar mısınız? bir de mach3mill.xml dosyasının mail olarak yollar mısınız bana?
çok oynadım o değerlerle ama yine aynı. acaba motoru mu yanlış bağladım diye düşünüyorum. çünkü değişik kombinasyonlarla bağlıyorum uçları hep aynı şeyi yapıyor. 4 uçlu bipolar motor kullanıyorum sürücü devrem de l297 ve 2 adet 6203. motor uçları sırasıyla kırmızı mavi sarı beyaz. motora hareket sinyali gönderdiğimde sanki çalışıyor gibi ses çıkartıyor hızlanma yavaşlama sesleri geliyor ama dönmüyor.
Turgut94 arkadaşım haklı motor tuning ayarlarından kaynaklanıyor o hata.... velocity değeri çok yüksek sanırım... değerleri yazarsanız daha kolay yardımcı oluruz...
Moderatör tarafında düzenlendi: