arkadaşlar benim gibi uğraşanlara (AL018) hatası verenlere duyrulur!!!!
yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler bu arada...
önce problemi anlatayım ardından çözümü!!!
Servo motor sürücülerinde encoder code output error alarmı olan AL018 hatası vermekteydi!!!
1- tüm cnc yi olabildiğince topraklamasını yapın ve en iyi AC 10V un altına indirin, bendeki ölçümler 0.19V AC
2- PC ile CNC USB konnektör bağlantısında PC eğer ups bağlantısı varsa şaseleri ile direk bağlantı yapın... topraklama yapsanız bile 20V ac fark var
3- sürücüde P1-46 2500 P1-76 5500 ayarlarındadır genelde 5500'ü 6000'ine getirin,
4- sürücüde P2-65'i 2000 yapın normalde bunun 0000 olması gerek... (yapılan bu işlem encoderin AL018 in alarm verdiğinde servo motoru durdurmasını iptal etmek anlamına gelir)
5- motorlardan ıslık şeklinde ses çıkmaya başlarsa bendekiler sırasıyla X400w - Y750w - Z400w idi P2-00 ı sırasıyla 40 - 120 - 120 a çıkarın normalde 40 - 48 - 120 olması gerekirdi...
ilk işlemler bittikden sonra kayıt yapmanız için öncelikle P2-10 u 0101 yapıp save lemeniz gerekirki bu ayarlamaları yapabilesiniz...
işlemlerinizi bitirdikten sonra tekrar 0001 yapınki çalışsın yoksa save yapsanız bile sürücüler çalışmaz...
bendeki açıklama tamamen tavsiye niteliğinde ve benim yaptığım işlemlerdir...
bu sizin makinanızında aynı özelliklerde olacak diye bir kaide yoktur...
hiçbir sorumluluk kabul edilmemektedir...
uzman kişilere danışarak işlemlerinizi yapınız...
bahsedilen delta B2 sınıfı sürücüler ülkemizde yokmuş delta gerçektende tüm testlerini elemanları ile birerir uygulamalı yapıp ülkemize sokmaktadır yani bilgi sahibi olup satışlarını yapmaktalar...
delta ile ilgili sıkıntısı olan ücretsin yardım alabilirler bu yardım tavsiye niteliğindedir..
benim başıma geldi ben sorunumu hallettim... umarım sizlerde halledersiniz...
1 musibet 1000 nasihattan iimiş derler o hesap...
iyi çalışmalar....