Hep + yönde sorununu yani 1. sorunumu hallettim
"DİR PORT" değeri yanlış girilmiş bende dikkat etmemişim. 2. sorun kaldığı yerden devam ediyor. Bağlantıları tek tek kontrol ettim. Sürücüler ile interface kart arasındaki bağlantılar da sorun yok gpeker abi ile canlı canlı bağladık
Zaten 1 hafta öncesinde çalışıyordu makine. Bilgisayara format çektikten sonra bu hale geldi. Bence sorun bilgisayarda gibi. Formattan sonra bilgisayar takılarak çalışmaya başladı. Yani Mach3 programını başlatmak için çift tıkladığımda önceden 5 sn de açılıyorsa şimdi 10-15 sn de açlıyor. Ekranın tepki süreleri çok uzadı.Mach3 programı çalışırken DRO lardaki değerler eskiden hızlı değişirken şimdi takılarak değişiyor. Acaba bilgisayarın yavaşlığı bilgi aktarımını etkiliyor olabilir mi ? Driverlerını kendisi otomatik kuruyor ve garantilemek için driverları 2 sefer kurdurdum bilgisayara.
Sürücü................................................
İnterface
Dır - Pul- Köprü yapılır...........................> Xn
Dır+ .................................................. .....>XD
Pul+ .................................................. .....>Xs
İnterface Kart maalesef regüle olmayan 5V 1,6A'lık adaptör ile besleniyor.Regüle olanlarından bulamadım.
Güç kaynağını 24V 14,6A çıkışını kontrol ettim voltaj mı düşük diye voltaj potu maksimum seviyede iken 31.9V ölçtüm.