herkese selam...
öncelikle sayfalar dolusu paha biçilemez bilgiler için emek veren ve zaman harcayan herkese sonsuz teşekkürler... yaklaşık 2 gündür 97 sayfayı yapmaya çalıştığım cnc tezgah için ön bilgi olması için okudum. karşılaşabileceğim olası sorunların cevaplarını önceden bilmek istedim. uzun bir süredir minyatür sayılacak tezgahın mekanik aksamıyla uğraşıyorum.
Elektronik aksam olarak tb6560 (3 eksen)sürücü, minemea 1.5a 0.65 step motorlar ve 24v bulamadığım için mecburiyetten 12v 17.5a güç kaynağı kullanmayi düşünüyordum. mekanik aksam devam ederken bir yandan da elektronik aksamı bir deneyeyim deyince ilk sorunda karşıma çıkmış oldu ki cevabı ne burada ne de yabancı forumlarda bulamadım.
sorunum şöyle: tüm bağlantıları yaptıktan sonra sürücüye güç vermeden bilgisayarı açıyorum. sürücüye güç bağlı olmadığı halde x ekseni led i yanıyor ve bağlı olan x eksen motoru 5 dk. içinde el yakacak derecede ısınıyor. motora kabahat bulup başkasını taktım... sorun aynı. x eksenine paralel porttan gelen
Elektrik hem led i yakıyor hem de motoru kızdırıyor... paralel kablo hazır olduğu için yanlış pin bağlntısı düşünmedim... işletim sistemim win xp... böyle bir durum karşısında araştırma yapmadan sürücü power ını takmak istemedim. sürücüy güç verilmden motordaki bu ısınma normal midir... Tekrar teşekkürler...