mehmetkose
Usta Üye
sayın köse
xml dosyasında sorun yoktur umarım.
özürdilerim, şimdi yolladım size....
sayın köse
xml dosyasında sorun yoktur umarım.
motor ayarları ile oynamanız gerekli siz; stepmotorun adımı kaç derece, kullandığınız vidalı mil ve somunun hatvesini yazarsanız hesaplar size bildiririm...( bakalım en fazla nekadar hız yapabilirmiş )Mehmet Beyin mach3 ile ilgili yardımları sayesinde CNC tezgahı bitirdim. Testde de başarılı bir sonuç aldım. Ancak Artcam da hazırladıklarım kesim aşamasında çok yavaş ilerliyor. Mach 3 den motor ayarlarınıda yaptım. Ölçü de de bir probnlem yok. Kesimin daha hızlı çalışması için ne yapmam lazım.
sayın köse
xml dosyası yanlış, herhalde karıştı. size setuplarla ilgili resimleri gönderdim,
evet var ivan t.... adına. İnternette o kadar araştırdım başka versiyon bulamadım. Kcam kurdum onunda port ayarlarını yapamadım.gokhanatasever arkadaşım , mach3 programın lisanslımı? Lisanslı olmayan mach3 lerde satır sınırlaması vardır.
Kolay gelsin...
oncelıkle verdikleri desteklerden dolayı mehmet kardesimize ve gpeker kardesimize sonsuz tesekkürler.ben daha önceleri amerikayı yeniden keşfedip kendi step motor kontrol kartını yapmıstım.yaptıgım kartta dxf dosyasından bana lazim olan yuvarlakları vbasic programında ayıklayarak kordinatlarını aldım.bunu yine vbasic programında isleyerek x ve y kordinatlarının beraber baslayıp berebaer bıtmelerı ıcın (yanı enterpolasyon ıcın) clock sınyallerının surelerını hesapladım.seri porttan ana mıcroıslemcıye(pıc 16c57) x ve y kordınatlarında ne kadar ılerleyeceklerını,bunu hangı hızda yapacaklarını ve yon bılgılerını gonderdım. ana islemci bu bilgileri slave calısan ve motorları kontrol eden islemcilere parelel gondererek ve aynı anda start vererek calısmalarını sagladım.her ıkı motorda ıslerını bıtırınce pc den yenı dataları aldım ve makınam calıstı.yanı gordugunuz gıbı amerıkayı malesef yenıden kesfetmıs oldukbenim bir sorum daha olacak acaba mach3 de vbasic kodlarını nasıl kullanırız bilen arkadaşlar yardımcı olabilirimi