Kim demiş fluorasant su geçirir diye, bazı firmaların Waterproof serisi üretimleri var.Hatta suyun içinde havuz aydınlatmaları mevcut. Önemli olan senin alanına göre uygun olanını bulman.Profesyonel düşün derken, firmalarla irtibata geçersen sana uygun cihazı anında verebilirler fakat bizimkisi "şöyle yapabilirsin, ben şunu görmüştüm, belki şöyle olabilir" tarzında.
Makina aydınlatması konusunda Türkiyede 1. el üreten malesef yok bu doğru.Fakat şunuda unutmamak lazım ki Türkiyede ince detay peşinde koşturan makina üreticileri de nerdeyse yok denecek kadar az. Hemen maliyeti düşünerek en ucuz ve uygunu peşinde koşuyorlar.Yıllardır bir sürü fuara giderim.Yerli üretim ile ithal makinalar arasındaki farkı inanın çok uzaktanda anlarsınız.Kimsenin hakkınıda yemek istemem, bazı firmalarda ithallerle yarışır durumda.Ama onlarda tüm üretimi yerli yapmaktansa farklı firmaların üretimlerini kullanıyor.
Kısacası sana tavsiyem makinanın üreticisi veya protföyü geniş aydınlatma firmaları ile görüş.Uygun cihaz mutlaka bulursun.