Makina Mühendisleri

Merhaba
Başarı dileğinize teşekkürler ederim.
Pic programlamayı öğrenme sürecindeyim. Edindiğim bilgilere ve temel bilgilere göre kyazmıştım. Plc daha önce gördüğümden hatırladığım kadarıyla belirli boyutlarda ve birtakım özelliklere sahip bir alet. Sanayide birçok makinanın çalışmaları ile ilgili işlemlerde belki kullanılması uygundur. Ancak kendi başına müstakil bir makinada makinanın yaptığı özel iş için boyutları küçük ,ucuz ve pratik olan pic i tercih etmek daha uygundur diye düşünüyorum. Mesela çamaşır makinası biliyorsunuzdur değişen yıkama programlarına göre çalışır. Ve incelediğim bir makinada Pic likart vardı. Diğer başka bir makinada da yine entegreli bir kart vardı. Bir makina tasarımcısı ve üreticisinin pic tekniğine sahip olması birçok makinada kullanmasına itikler onu. Makinalarda gereken işlemler belirli ve belki sabit olduğundan Plc uygun olmayabilir tek bir makina için.
Hayırlı günler dilerim.
 
Merhaba Mak. Müh. mezunuyum şu an yüksek lisans yapmaktayım,solidworks pro-e ansys autocad cimatron gibi çoğu CAD-CAM-CAE programını kullanıyorum...Bahsettiğiniz gibi tam anlamıyla işlevsel ve dayanıklı bir makine tasarlamak zor ve emek isteyen bir iş.Hele bir de elektronik ekibiniz yok ise...Bu durumlarda yeni mezun arkadaşlara önerim elektrik elektronik hakkında yeterli bilgi birikimine sahip olmadan bu işlere girmemeleridir. =)

Sn. cncaraştırma tasarımını yaptığım cnc router için ~1200tl lik bir alışveriş yaptım,montaj aşamasındayım sizlerle bilgi paylaşımı yapmak isterim.

Burak arkadaşım seni anlayabiliyorum,sana önerim internetten çeşitli videolar izleyerek önce işimize olan yabancılığını üzerinden atman,ardından ise en azından evindeki çamaşır makinesinin ve otoparktaki herhangi bir arabanın içersine bakıp orada neler olup bittiğini bir mühendis olarak yorumlamandır. (sözüm meclisten dışarı ,Çamaşır makinesinin içindeki beton blokların işlevini bilmeyen mühendisler var etrafta,böylesine boş olmayalım.)
 
Merhaba,bir haftadır pic programlamaya bakıyorum hiç birşey anlayamadım,bende ara vermye karar verdim,bize okulda cad-cam programlamada profesyonel olduğunz zaman çok iyi seviyelere gelirsiniz diyolar,zaten okulda Solid,Catia,autocad gösterdiler ama sadece komutları katı modelleme gösterdiler,daha ilersini siz kendiniz geliştirceksiniz diyolar,internetten baktığımda sadece katı modelleme var,montaj,CNC işleme,yüzey modelleme gibi konuları bulamadım,bunları nerden bulabilirz bi link fln varsa yardımcı olabilir msnz?
Ayrıca diğer bir sorumda yüksek lisans için olcak,yüksek lisansı akademisyen olmak için mi yapmalıyım yoksa,iş hayatı için işletme mi okumalıyım bu konu hakkındada biraz aydınlatırsanız...
 
Merhaba,bir haftadır pic programlamaya bakıyorum hiç birşey anlayamadım,bende ara vermye karar verdim,bize okulda cad-cam programlamada profesyonel olduğunz zaman çok iyi seviyelere gelirsiniz diyolar,zaten okulda Solid,Catia,autocad gösterdiler ama sadece komutları katı modelleme gösterdiler,daha ilersini siz kendiniz geliştirceksiniz diyolar,internetten baktığımda sadece katı modelleme var,montaj,CNC işleme gibi olaylar yok,bunları nerden bulabilirz bi link fln varsa yardımcı olabilir msnz?
Ayrıca diğer bir sorumda yüksek lisans için olcak,yüksek lisansı akademisyen olmak için mi yapmalıyım yoksa,iş hayatı için işletme mi okumalıyım bu konu hakkındada biraz aydınlatırsanız...
 
Okulda görmüş olduğun katı modelleme temelini geliştirmek hocalarının da dediği gibi sana kalmış. Örneğin boş zamanlarında solidde oluşturduğun birkaç basit parçayla değişik montaj komutlarını uygulayabilirsin,basit uygulamalarda kazandığın deneyim sana büyük montajlarda yardımcı olucaktır. CAM modülleri için internette bu konu ile ilgili forumlara girerek temel bilgileri içeren videolara ulaşabilirsin,yine kendi çabanla bu programlardan NC çıktıları alabilirsin veya simulasyonlar yapabilirsin..Kendini geliştirmen için video ve kaynak kitaptan ziyade olayın içine girip deneyerek hata yapa yapada olsa uğraşmanı tavsiye ederim. Şahsen böyle yaparak bişeyler edindim,üstad oldugumu söyleyemem ama kendi işimi görebiliyorum..

Yüksek lisans için şunu söyleyebilirim;staj yaptığım kurumdaki yönetici bana işletme yüksek lisansı yapmamı önermişti fakat ben onu dinlemedim ve kendi alanımda devam ediyorum. Nedenine gelinceyse :işletme ne alaka:) bu dediğim kimisine ters gelebilir,işte yok efendim yönetici olmak için gerekli falan diyebilirler ama bence olay bu değil.İşletme işini bırakalımda işletmeciler yapsın,2yıllık yüksek lisansı kendi dalımda yapıp kendi işimde uzmanlık kazanmak bana yeterde artar,eğer bi işletme benim bilgi birikimimden faydalanacaksa esas eğitimini aldığım mühendislik bilgimden faydalansın?memuriyet tarzı excel başı mühendislik bana göre olmadığı için ben böyle düşünüyorum...
Makine müh'te yüksek lisans yapmak pekte kolay olmadığı için eğer yapıcaksan akademisyen olmak amacıyla yapmanı öneririm,özel sektör için master pek mantıklı gelmiyor kulağıma,çünkü özelde eğer patronuna para kazandırabiliyorsan yüksek yapmış olman önemli değil,hatta mühendis olmana bile gerek yok para kazandırabiliyorsan hakiki adamsın yoksa hiçbişeysin,maalesef durum çoğunlukla böyle...Okuduklarınla için kararmasın bence sende Türkiyede iş sıkıntısı en az olan mühendislik dalında okumaktasın..
Hepimizin yolu açık olsun,her zaman büyük düşünelim ihtiyacımız olan bu...
 
Önerilerinizden dolayı teşekkürler,sizden bir ricam var,catia da çok zorlanıyorum,onun için catia nın tutorial dosyası lzm,eğer sizin elinizde böyle bir dosya varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum çok teşşekkürler......:)
 
Catia kullanmadığım için tutoriallar mevcut değil maalesef,ama bahsettiğim programlarda yardıma ihtiyacın olursa elimden geleni yapmaya çalışırım;)
 
Arkadaşlar herkese selamlar. Güzel bir çalışma olmuş, makinacıların bir arada bulunması. Bende D.E.Ü. Makina Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Her okulda olan teorik bilgilerden çok pratik hakkında bizlere yol gösterecek, meslekte bir yer edinmiş mühendislerle fikir alışverişinde bulunmak bizleri mutlu eder, gelişimimize katkı sağlar. Konuyu açan ve bu konuda bizleri yorumlarından mahrum bırakmayan herkese teşekkürler.
 
Selamun aleyküm
Arkadaşlar internete yakın olmadığım için bu sıralar siteyi ve bu konuyu takibim pek mümkün değil.
Erman Bey ve Sayın İzmirlee ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Her ne kadar yazılanların detaylarından bahsedemesem de mekanik montaj tasarım ve projelendirme aşamalarında gerekli imalat veya başka elimizden gelebilen işlerde yazıdımcı olmaya çalışırım.
Erman Bey hangi üniersiteden mezundunuz ve yüksek lisansı aynı üniversitede mi yapıyorsunuz?
Hepinize hayırlı günler dilerim.
 
Selamun Aleyküm
Değerli makina mühendisleri için açtığımız konuda; makina mühendisliği bilimsel analizleri ile ilgilenmek üzere yazmaktayım. Makina mühendisliğinde öğrenci arkadaşlar, sınav sorularını, merak ettiklerini veya öğretmek istediklerini; diğer tüm arkadaşlar da dilediklerince mekanik bilimsel konuları yazabilirler. Üniversitelerdeki eğitim ve yaşanılan sorunlar, akademisyenlerle iklişkiler ve daha olması gerekenler konuşulabilir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mekanik-konulari/66576-mekanik-zeka.html
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-tartisma-alani/66851-turk-enteljansiyasi.html
Üstteki linklerdeki konularda da zeka ve bilimsel analizler yapmak üzere yazmaktayız.
Değerli katkılarınızı bekler, dilediğinizce yazabildiğinizi hatırlatır; Başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,819
Mesajlar
920,760
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst