alidumanli
Üye
TT sistemde kaçak akım rölesi bulunan tesisatta nötr-toprak birleşik olamaz. Farklı topraklama sistemlerinde çalışma için düşünelerek yapılmış olabilir, sisteminizde kullanmak için sıfırlamaları kaldırmanız gerekir. Aksi taktirde kaçak akım koruma sistemini uygulayamazsınız.
7-10 MADDELİK EYLEMİ ANLATIR MISINIZ LÜTFEN...Kimseyi gücendirmek gibi bir niyetim yok; ama, sorunun soruyuşunda ufak bir teknik ifade hatası mevcut. Ama önemsiz bir hata, ne sorulduğu anlaşılıyor. Yalnız, bu durum için yapılması gereken 7-10 maddelik eylemlerden, sadece bir tanesi yarım olarak, bir kişi tarafından sadece yüzeysel olarak değinilmiş. Sistemle ilgili daha sonradan verdiğiniz bilgil ise, sorunun, sorunu ifade etmediğini gösteriyor.
Bir onursal üyemiz TN sistemde KAKR kullanılmasını anlatıyor. Sn. @alidemir017Bilgi için teşekkürler. Peki TN sistemlerde KAR uygulanabilir mi? Bir de makinelerin farklı topraklama sistemlerine uygun olarak yapılmış olabileceğini söylemişsiniz. Sonuç olarak sıfırlama yapılması faz karışıklığı neticesinde yine problem oluşturmaz mı?
7-10 MADDELİK EYLEMİ ANLATIR MISINIZ LÜTFEN...
Keşke bunları yazacağına 7-10 maddelik bildiklerini yazsaydın. Daha çok yardımcı olurdun. Neyse boş ver.. Bildiğin yoldan parmak kadar şaşma.Dediğim gibi, kimseyi gücendirmek gibi bir niyetim yok. Ama son zamanlarda tanıştığım mühendislerin çoğunluğu dahi, araştırmaktan ve doğrusunu yapmaktan imtina eder hâle gelmişler. Başka bir Elektrik mühendisinin bana dediği, "topraklama olarak bahsettiğin 3 tane direncin hesabı, sonra da bunların eşdeğer direncinin bulunması değil mi, diğerlerine ne gerek var." demişti. Eşdeğer direnç ifadesini de ben ekledim, o kadar teknikten uzak; ama elektrik proje tasarımı yapıyor; en azından yaptığını sanıyor...
Ben verdiğim cevaplarda, genelde yönlendirici ve teşvik edici olmalı tercih ediyorum. Bir kişi kendi biraz araştıracak, sen yönlendireceksin, o biraz daha araştıracak, sen biraz daha yönlendireceksin. Bir kişi bu tarz bir işi yapacaksa, belirli yetkinlik ve niteliklere sahip olmalı; değilse de, işi tam anlamıyla öğrenene kadar, insanların can ve mal güvenliği ile ilgili bir işe girişmemeli.
Keşke bunları yazacağına 7-10 maddelik bildiklerini yazsaydın. Daha çok yardımcı olurdun. Neyse boş ver.. Bildiğin yoldan parmak kadar şaşma.
Burası şirket değil kardeş. Bilgi paylaşım yeri. Yardımcı oluyorsan ol yoksa boş cümleler kurma. 3-4 tane mesaj yazdın hala 7-10 maddelik bildiklerini söylemedin.Şirketlerde bile belirli bir hiyerarşi var. İlk işe giren bir mühendise bile, belirli süre bir şey doğru dürüst öğretmiyorlar, yavaş yavaş, zamanı gelinceye kadar. Restorantlardan, Elektrik proje tasarımına kadar her sektörde bu böyledir. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz.
Burası şirket değil kardeş. Bilgi paylaşım yeri. Yardımcı oluyorsan ol yoksa boş cümleler kurma. 3-4 tane mesaj yazdın hala 7-10 maddelik bildiklerini söylemedin.Belki de o maddeleri bilmiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?