Size en kolayından şunu önerebilirim. iki adet trafonuz ve ve birinde 380 V diğerinden 460 V kullanıyorsunuz. O halde sayaç ile trafolar arasına tüm sistemi (heriki trafoyu) görecek şekilde akım trafolarını yerleştirip (OG tarafına), 380 V kullandığınız trafonun AG tarafına uygun güçte EKM yi bağlayarak sorununuzu çözebilirsiniz. Mevcut kompanzasyonlarınız çalışmaya devam edebilir yada kapatabilirsiniz (şayet EKM büyük seçilirse). Detay bilgi için Elkomsis dan Ahmet beye bir danışırsanız bilgi verir, butür güzel uygulamalar yaptı çünki.
Kaç zamandır OG'den ölçüm yapılan yerlerde; kompanzasyon için gerekli akım ve gerilim bilgisinin neden OG kısmından alınmadığını, alınması durumunda daha sağlıklı kompanzasyon gerçekleşeceğini ve durumda sabit diye bir dertten insanların kurtulacağını düşünüyordum. Ancak her hangi bir yerde bunun uygulandığını görmedim. Sanki yukarıdaki yazınızdan bunun uygulandığını anlıyorum. Hiç uygulanan bir yer görmediğim için sormak istiyorum. Uygulamayla ilgili bize bilgi verimisiniz? Çalışan bir yer var mı? bu çalışan yer için reaktif oranlar neler? Sadece akım bilgisi mi OG'den alınıyor?
Saygılar
inanılmaz bi uğultu var kondansatörlerde!acaba sistemimdeki harmoniklermi yoksa kondansatörlerdenmi çözemedim.sistem tam yükteyken yapıyo bu uğultuyu.tam yük dediğimde ilk pas dedğimiz folyoları haddelerken motorları tam yukte çaliştiriyoruz 800a orta paslarda normalde 500a üsütüne geçmiyoruz.
sistem normale donuyor yanı 500a civarı seyrediyoruz burdaki moller kontaktorler yapısık kalıyor.buda rolenın kafasını karıstıryor.rolenın enerjısını kesıp tekrar veriyorum kontaktorlar öyle bırakıyor.sistem kendını toparlıyor
onumuzdekı haftaya kadar ilk pas ımız yok hafta ıcı kontrol edıcem.eğer bobınınde gerılım yoksa kumanda devresı rölenın ıcınde sanırım röle mi sıkıntı yapıyor.sn kubilay monofoze yüküm yokki hiç sistemde nasıl yapıcam
Ben başıma geleni anlatayım( bir konuda anlatmıştım aslında)
.İstediğin kadar kademeli olsun, hangi kontaktörlü ya da klasik sistem , anlık değişen ve dengesiz değişen ve bu kadar yüksek farklarda değişen sistemi, bu kadar hızlıca 1,000 de tutabilir ki.
.
bu cihaz tam olarak nedir? aktif harmonik filtre mi, yoksa svc sistemi mi ? bu işi yapabilecek ( hem kapasitif , hem endüktif kompanzasyon, her fazı ayrı ayrı kompanze eden svc sistemi olsa gerek) bu arada değerini tam bilmiyorum ama, sanırım bu sistemde hız 100 ms nin epeyice altındam-usta-fa bey, aşağıdaki sorunuzun cevabını vereyim
100 ms hızında yüksek güçte puntaların bulunduğu fabrikalarda çalışan ve sadece kapasitif düzeltme yapan sistemlerimiz ile hertürlü dengeli ve dengesiz yükü kompanze edebilen harmonik filtreli cihazlarımız bunu yapıyor zaten, referanslara göz atarsanız.. Türkiye bu konuda gerçekten iyi bir noktada bu görüşünüze katılıyorum..
şimdi rölenin otomatik manuel konumu zaten çalişmiyor.röle direk sistemdeki güce göre kondasatör devreye alıyor.ben 10. kademeye kadar kondansatörleri devre dışı bıraktım yapışan iki kontaktörü devreye aldım sonra tekrar diğer kondansatöleri devreye aldım kontaktörleri bırakması gerekiyodu bırakmadı bobininde gerilim görüyorum.röleyi açtım kapattım bıraktı :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?