Size en kolayından şunu önerebilirim. iki adet trafonuz ve ve birinde 380 V diğerinden 460 V kullanıyorsunuz. O halde sayaç ile trafolar arasına tüm sistemi (heriki trafoyu) görecek şekilde akım trafolarını yerleştirip (OG tarafına), 380 V kullandığınız trafonun AG tarafına uygun güçte EKM yi bağlayarak sorununuzu çözebilirsiniz. Mevcut kompanzasyonlarınız çalışmaya devam edebilir yada kapatabilirsiniz (şayet EKM büyük seçilirse). Detay bilgi için Elkomsis dan Ahmet beye bir danışırsanız bilgi verir, butür güzel uygulamalar yaptı çünki.
Kaç zamandır OG'den ölçüm yapılan yerlerde; kompanzasyon için gerekli akım ve gerilim bilgisinin neden OG kısmından alınmadığını, alınması durumunda daha sağlıklı kompanzasyon gerçekleşeceğini ve durumda sabit diye bir dertten insanların kurtulacağını düşünüyordum. Ancak her hangi bir yerde bunun uygulandığını görmedim. Sanki yukarıdaki yazınızdan bunun uygulandığını anlıyorum. Hiç uygulanan bir yer görmediğim için sormak istiyorum. Uygulamayla ilgili bize bilgi verimisiniz? Çalışan bir yer var mı? bu çalışan yer için reaktif oranlar neler? Sadece akım bilgisi mi OG'den alınıyor?
Saygılar