makine değerlerinini pc ye aktarma

xblue

Üye
arkadaşlar merhaba
ben üzerinde s7 200 plc olan birmakineden (mümkün olabilecekse plc yi kullanmadan) örneğin kapağın kaç kere kapanıp açıldığı gibi siviçlerden gelecek sinyalleri pc ye aktararak kayıt altına almak istiyorum.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Sevgili xblue,

PCI Dijital Input kartı al. Her switch'in outunu bu karta tak.
Yazılım ile de oku

Eğer sadece açılıp kapanan kapak gibi yavaş çalışan bir şey ise PCI dijital input kartı en mantıklı çözüm, yok eğer çok hızlı değişen bir sinyal geliyorsa arada kaçırabileceğin sinyaller olabilir, çünkü PC, bir PLC kadar kararlı bir sistem değil. (bkz: IN DA NOTES: PC Stability)

Interupt kullanımını detekleyen bir kart bulursan daha güvenli olabilir.

Daha önce seri portun el sıkışma için kullanılan pinlerini bu iş için denemiştim, MSComm komponentinin 'OnComm' olayı ile yakalayabilmek için, ama yine de çok iyi sonuç vermedi.

Bu durumda bir sayıcı devreden yararlanmak daha iyi olur. Ama dediğim gibi eğer yavaş bir sistemin varsa direk PCI kart en iyisi.

Eğer sadece açılıp kapanan kapak gibi yavaş çalışan bir şey ise PCI dijital input kartı en mantıklı çözüm, yok eğer çok hızlı değişen bir sinyal geliyorsa arada kaçırabileceğin sinyaller olabilir, çünkü PC, bir PLC kadar kararlı bir sistem değil. (bkz: IN DA NOTES: PC Stability)

slm moosty,

Linkini verdigin yazini okudum ve cok begendim. Yalniz yazinin Linux ile ilgili kisminda bir eksiklik var bence. Standart Linux cekirdegi yazida belirttigin sonuclari veriyor ama bu tip islerde standart Linux cekirdegi kullanilmiyor. Realtime yamasi uygulanmis cekirdekler kullaniliyor.

Realtime cekirdek kullanildiginda yük ne olursa olsun ayni frekansta sinyal üretilebiliyor ve (donanima bagli olmakla birlikte) interruptlar/sinyaller 10000 nanosaniyenin altinda yakalanip islenebiliyor. Bunlar, teoride olabilecek seyler degil, normal isimizde surekli kullaniyor ve bu sonuclari aliyoruz.

Bu konuyla ilgili ozellikle RTAI yamasina bakabilirsin.

.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, RTAI yamasını inceleyeceğim. Her ne kadar artık hayatımı Windows ekosisteminden kazansam da Linux un kaçınılmaz bir şekilde otomasyon dünyasındaki yerinie arttıracağına eminim, Linux u ihmal etmemek lazım. Windows kesinlikle kararsız yapısı nedeniyle problemlere neden olabiliyor, yazıdaki denemeyi 2000 yılında Mandrake Linux ile yapmıştım, realtime olmamasına rağmen windowstan kat kat daha üstündü.

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,050
Son üye
alperen343

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri