sekurit
Üye
Çalıştığım fabrikada yeni kurulacak makine hattının çektiği enerjinin maliyet hesabını yapabilmek için makine hattına sayaç bağlamam isteniyor. Sadece aktif güç hesabı istendiği içinde elimizde bulunan mekanik trifaze sayacı kullanmak istiyorum fakat bağlantısını iyi hatırlamıyorum. Kompanzasyonu dengelemek için mevcut kondansatörlere ilave yapmayı düşünüyorum. Merak ettiğim şeyler;
1. akım trafoları 400/5. Bunlar üzerinde s1, s2 ve I, K harfleri var. Bunlar nedir ve nasıl bağlamam gerekir? Bağlantıların yönleri var mı?
2. Harcanan gerçek gücü bulmak için sayaçta okuduğum değeri nasıl bir katsayıyla çarpmam gerekiyor?
3. Sedaş faturasındaki aktif güç tüketim değerinden yeni hatta kurulan sayaçtaki değeri çıkarırsam harcanan enerji maliyetini bulmuş olurmuyum?
Sorularım bunlar. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar.
1. akım trafoları 400/5. Bunlar üzerinde s1, s2 ve I, K harfleri var. Bunlar nedir ve nasıl bağlamam gerekir? Bağlantıların yönleri var mı?
2. Harcanan gerçek gücü bulmak için sayaçta okuduğum değeri nasıl bir katsayıyla çarpmam gerekiyor?
3. Sedaş faturasındaki aktif güç tüketim değerinden yeni hatta kurulan sayaçtaki değeri çıkarırsam harcanan enerji maliyetini bulmuş olurmuyum?
Sorularım bunlar. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar.