manyetik alanın etkilerini sıfırlamak mümkünmü

arkadaşlar bir soru daha sormam lazım mesela 34,5 kv yer altı kablolarının yakınından bazen düşük gerilimli kontrol kabloları geçiririz mecburen. bu kablolarında metal örgülü kılıflarını bir tarafından topraklarız. ve yüksek gerilimli akım çekilen kablonun manyetik alanının kumanda kablosu üzerinde indükleme gerilimi oluşturmasını engelleriz. sanırım bu doğrudur.
peki biz toprağa temas ettirdiğimiz zaman indüklenen gerilim toprağa akıyorsa devresini nereden tamamlıyor. onu anlamadım. ayrıca madem bu şekilde manyetik alanın oluşturduğu indüksiyonu engelleyebiliyorsak yer altı kablosunun çevresindeki metal örgü bu işi yapamıyormu sadece toprak arızası içinmi kullanılıyor kafam karıştı birazz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektromanyetik uyumluluk, kablolarda ekranlama, kablolarda manyetik alan ve etkileri iki adet pdf dökümanı ekte sundum KAYNAK: Doğuş üniversitesi Elektronik ve haberleşme bölümü
 

Ekli dosyalar

  • kablomanyetikalan.rar
    947.8 KB · Görüntüleme: 8
askılı puntalama işleminde operatörün başının üstünden geçen kabloların, kablo içindeki reaksiyonlarla oluşan manyetik ya da elektrik alandan dolayı uzun vadede operatöre vereceği zararları engellemek için ne gibi önlemler alabiliriz? bu konuyla alakalı bilgisi olan arkadaş var mı? özellikle kablolarda manyetik alan izolasyonu için hangi malzeme kullanılabilir?

şimdiden teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,701
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Geri
Üst