bu meger ile kopuk olduğunu düşündüğüm kablonun ölçümünü yaptım.
ön bilgi olsun. 1. kademesini ölçü aleti ile ölçtüğümde kolu çevirince 600 v dc civarı,
2. kademede ise 150 civarı bir değer gördüm. 4 uçlu kablonun bir tarafını açtım ve izole bant ile bantladım. diğer taraftan ise 2şerli ölçtüm
SİYAH - GRİ -------> 1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
KAHVE - GRİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
MAVİ - GRİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,6 mohm, 2.kademede 0,15 Mohm
SİYAH - KAHVE ------->1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
SİYAH - MAVİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,45 mohm, 2.kademede 0,11 Mohm
KAHVE - MAVİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,6 mohm, 2.kademede 0,15 Mohm (BUNU ÖLÇERKEN ANALOG İBRE AŞIRI DALGALIYDI)
Ölçümlere bakarak mavi kabloda bir sıkıntı olduğunu yorumlayabildim
Ancak birkaç sorum var yorumlarınıza ihtiyaç duyduğum
- Diğer kablolar kesin sağlam mı? yoksa diğerleri az hasarlı, mavi çok hasarlı.
- Kablolar kendi zırhının dışında, dış çeperlerle de korunuyorlar, eğer diğer 3ü sağlamsa, mavi de kopuk olmadığına göre neden farklı değer veriyor. tellerinin azalmış olma ihtimali de yok antigron çünkü.
- Kablolar hattının hiçbiri sağlam değil ise bu ölçümlerde ne gibi sonuç almış olmam gerekirdi?
megerin analog ibresinin resminide ekte bilginize sunuyorum. Sorularımla alakalı olmasa bile öğretici her türlü bilgiyi de ayrıca verebilirsiniz.