meger kullanımı hakkında

Kendinde bi dene olurmusun olmezmisin daha iyi anlasilir hem bizde ogrenmis oluruz:)
haydaaa,
800 v dc
ancak kablo kesiti çok ince
5 sn dayanırsa ölürüz ne olacak
ama ölçü aletinin ac konumuna getiriğp çevirince 30 v ac çıkıyor

Dostum elindeki cihaz bir izolasyon ölçüm cihazı.

2004 yıllarında bu tür bir cihaz kullanmıştım. Öndeki butonlar normal bir ölçü aletindeki direnç okumadaki gibi X1 / X10 / X100 kademelerdir.

Evet bu cihaz yüksek voltaj vererek izolasyonda kaçak varmı bunu ölçer. Verdiği voltaj yüksek ama akımı çok düşüktür. Devreden geçen akıma göre cihaz omajı tesbit eder.

İnsanı öldürürmü zannetmiyorum akımın çok düşük olduğunu biliyorum. Ama çarpılan kişiyi çok sinirlendirdiğini biliyorum. Askerdeyken çamaşırhaneciye şaka olsun diye gel senin vücudunun elektriğini ölçeceğiz deyip bir anlık kol çevirdiğimizi hatırlıyorum.

Ama uygulamanızı tavsiye etmem. Ama denemek isterseniz düşük değerli bir direnç üzerine bu cihazı seri bağlayın uygun bir ampermetre ile direnç üzerinden geçen akımı ölçün. İnsan sağlığını tehdit eden değer görüyormusunuz gözlemleyin. bildiğiniz üzere 35-40 ma üzeri risk içerir.

bu meger ile kopuk olduğunu düşündüğüm kablonun ölçümünü yaptım.
ön bilgi olsun. 1. kademesini ölçü aleti ile ölçtüğümde kolu çevirince 600 v dc civarı,
2. kademede ise 150 civarı bir değer gördüm. 4 uçlu kablonun bir tarafını açtım ve izole bant ile bantladım. diğer taraftan ise 2şerli ölçtüm

SİYAH - GRİ -------> 1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
KAHVE - GRİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
MAVİ - GRİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,6 mohm, 2.kademede 0,15 Mohm
SİYAH - KAHVE ------->1. kademede analog göstergeden 0,9 mohm, 2.kademede 0,2 Mohm
SİYAH - MAVİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,45 mohm, 2.kademede 0,11 Mohm
KAHVE - MAVİ ------->1. kademede analog göstergeden 0,6 mohm, 2.kademede 0,15 Mohm (BUNU ÖLÇERKEN ANALOG İBRE AŞIRI DALGALIYDI)

Ölçümlere bakarak mavi kabloda bir sıkıntı olduğunu yorumlayabildim
Ancak birkaç sorum var yorumlarınıza ihtiyaç duyduğum
  1. Diğer kablolar kesin sağlam mı? yoksa diğerleri az hasarlı, mavi çok hasarlı.
  2. Kablolar kendi zırhının dışında, dış çeperlerle de korunuyorlar, eğer diğer 3ü sağlamsa, mavi de kopuk olmadığına göre neden farklı değer veriyor. tellerinin azalmış olma ihtimali de yok antigron çünkü.
  3. Kablolar hattının hiçbiri sağlam değil ise bu ölçümlerde ne gibi sonuç almış olmam gerekirdi?
megerin analog ibresinin resminide ekte bilginize sunuyorum. Sorularımla alakalı olmasa bile öğretici her türlü bilgiyi de ayrıca verebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 20160824_170536.jpg
    20160824_170536.jpg
    305.2 KB · Görüntüleme: 8
yok mudur üstadlar bu konuda aydınalatacak ? :(((((

Forum istatistikleri

Konular
130,300
Kullanıcılar
453,558
Son üye
Dtsbulut