memurluğu bırakmayı düşünüyorum yardım???

Ne konuşuyorsun ayrıl.

Bir kere kazanmışsın memuriyeti
özel sektörü beğenmezsen bir daha sınava girer kazanırsın,
ileride özele girseydim şöyle olurdum diye aklında kalmaz,
böyle diyerek pişman olmazsın,
yapmadığın bir şey için her zaman pişman olabilirsin.
 
Ne konuşuyorsun ayrıl.

Bir kere kazanmışsın memuriyeti
özel sektörü beğenmezsen bir daha sınava girer kazanırsın,
ileride özele girseydim şöyle olurdum diye aklında kalmaz,
böyle diyerek pişman olmazsın,
yapmadığın bir şey için her zaman pişman olabilirsin.
Soyledikleriniz imkansız degil ama takdir edersiniz ki cok riskli ve geri donusu olmayan bir yola surukleyebilir
 
Son düzenleme:
Belkide geri dönememek, hiç yola çıkmamış olmaktan daha iyidir.
Ben sadece aklımdan geçenleri,
belki yapabileceklerimi veya yaptıklarımı söyledim,
her koyun kendi bacağından asılır.

Beğenmediği için bulunduğu memuriyetten istifa edip,
tekrar sınava girip, başka memuriyete geçen örnek var.
 
Tabiki. Tercih meselesi. Her insan kendisi icin daha farkli bir durmun daha iyi olacagini dusunebilir ve oyle de olabilir. Hakkinda hayirlisi olsun insalah
 
657 kadrolu memurlukta istifa ettin mi 6 ay 657 li kadroya giremezsin. Girebileceğin yerler kit kadrolarıdır. Yani memuriyet derken bunları iyi ayırmak lazım. Evet çoğu insan kurumunda kpss yi kullanarak yer değiştiriyor ama onlar genellikle kit personelidir. İstifa edip özel sektöre başlayıp tekrar kpss ye giren ben duyamadım elbet vardır ama sayıları çok olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunu başarabilmek için kpss den iyi puan almak lazım. Kpss den iyi puan alabilmek özel sektörün ağır çalışma şartlarında çok zor. İlla herkesin özel sektörde burnu sürtülmesine gerek yok. Bunca insan boşuna mı söylüyor bunları.

Akıllı insan başkalarının deneyimlerinden faydalanmayı bilen kişidir. Şu an çektiğin sıkıntıların özelde daha fazla yada başka memuriyette daha fazla olmayacağının bir garantisi var mı? Üstelik merkezi alımlar gittikçe azalıyor, mülakatlı alım yani torpil devri başladı. Arkanda siyasi çevreye sahip bir dayısı olmayan kişi şu an memursa, şansını çok zorlamamalı.
 
çalışmana bak, her zaman işi bilenin gücü artar bilmeyenin ki azalır, yaşında gençmiş ne güzel, imkanın varsa eğitimine devam et, kurslara katıl bilgini geliştir, biraz daha zaman geçince durumlar değişecektir.
Özel sektörde rahatlaman çok daha uzun sürecektir..

kolay gelsin..
 
Daha önce yazamamıştım, 2012 yılının son dönemi, benim kpss ile atamam belli olmuştu.Bir akşam üstü daha önce muhtemelen 2 ay önce başvurduğum d... elektrik adlı bir firmadan beni iş görüşmesine çağırmışlardı. Babamın git görüş bişey kaybetmezsin gazıyla iş görüşmesine gittim, başvurduğum pozisyon merkezde proje bölümüydü. Yukarı dudulluda yeri bulmam zaten zorlamıştı beni, yarı yolda döneyim mi diye düşünmüştüm bile, tuzu kuru olunca böyle lükslerin oluyor. Neyse gittim görüşmeye beklemeye geçtim, benimle birlikte bir kişi daha vardı, çocuğun saçı sakalı karışmış bir hali vardı, içimden sanırım bunlar proje bölümü için değil şantiye için bizi çağırmışlar diye geçirdim. Sonra görüşme odasına geçtik, iki kişi biri bayan biri erkek masada duruyorlardı. Kendilerini ve şirketlerini kısaca anlattılar, ikisi de mühendismiş falan filan.
ve bingo beni rusyada ki büyük projeleri için deneyimli bir mühendisin yanında çalışacak saha mühendisi için görüşmeye çağırmışlar. Bende dedim ben başka bir alan için başvurmuştum, onlarda biliyoruz ama o kadro doldu şimdi bu pozisyonda ihtiyacımız var, bu yüzden çağırdık dediler.

Yurt dışında çalışmak ister misiniz diye sordular, bende düşünmüyorum dedim. Niye diye sordular (sanki barselonada merkezde ofis tarzı bir yerde çalışıp, hafta sonları las palmasa gidip geleceğimiz bir iş,gerçeği rusyanın hava eksi bilmem kaç olduğu şantiye işi arkadaş) bende şu an evlilik planlarım var bu yüzden gidemem dedim.(Sadece bahane) Onlarda ne güzel işte yurt dışında para biriktirirsiniz evliliğe maddi açıdan dediler. Bende maddiyattan daha önemli ihtiyaçlar var evlilik için dedim. Genel olarak şantiye sektöründe çalışmakta istemiyorum dedim. Erkek olan mühendis, bu meslekte bazı zorlukları görmeden rahat olunmaz gibisinden bişeyler geveledi (milleti kekliyorlar, bu adamda bayanda mühendis ve hiçte şantiyelerde çalışmış bir halleride yok) . Bende; hafta sonları çalışmak istemediğimi, hayat planımı düzgün bir şekilde gerçekleştirebileceğim şehrin merkezinde bir iş istiyorum dedim. Kadın olanı gülerek özgeçmişinizle böyle bir işe kavuşmanız şu an çok zor dedi. Bende evet bu özgeçmişle zor, yıllarca şantiyelerde çalışarakta zor ama kamu personeli seçme sınavında 92,85 puan alırsanız ise çok kolay dedim. O an yüzlerinde ifadeyi görmek çok hoştu. Sonra görüşme çok hızlı bir şekilde bitti zaten. Dışarı çıktığımda o bende önceki arkadaş hala oradaydı, bana ne çabuk çıktın dedi. Bende kısaca durumu anlattım. Bana ah babam kpss ile ilgili sorular sordu falan filan. Ben para olayını konuşmamıştım, arkadaşa 1.800 dolar demişler. Ben daha önce rönesans inşaatta 3 bin doları kabul etmemiştim. 1.800 dolara yurt dışında şantiye işinde çalışılır mı ?

İşte hocam özel sektörün insana verdiği değer daha iş görüşmelerinde belli oluyor. Teknik personel isen kamuda iş buldun mu gözün arkada kalmasın, çünkü özelin çılkı çıkmış vaziyette.
 
Son düzenleme:
Abi çok doğru söylüyorsun kamuda en sıkışık iş günü özelin normal bir gününe tekabül ediyor kanımca
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,910
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst