Ben diploma konusunda örnek vermek istiyorum, eğer mesele sadece para kazanmak olsa diploma para kaznmaz bakın en zengin işadamlarına kaç tanesi diploma ile kazanmış o mali gücü, zaten dini imanı para olmayan adam çok para kazanamaz ve sadece para kazanmayada odaklanmaz, mesele önündeki hayatı istediğin sevdiğin bir işi yaparken hem işini yapıyor hemde bu sayede karnını doyuruyor olman, teknik lisede sınıf geçmek için okula gidipte sonra okulda birşey öğretmiyorlar diyen gençler gibi diplomayı aynı şekilde alıpta mühendis para kazanamıyor diyende var benim bilgisayar mühendisliğinde okurken 3. sınıfta ayrılmak zorunda kalan bir arkadaşım var aradan 2 sene kadar geçti programcılık konusunda bir kurs almıştı ve kendide sevdiğinden iyi programlar yazardı bölümündeki hiçbir bilgisayarcı onun bildiği programları bilmezdi şimdi odtü teknokentte o öğrencilere proje veren adamlar arasında ne odtüde okuyabilecek durumu var nede bir odtü diploması ama diploma alacak kişilere iş verecek, iş öğretecek durumda, hayatın kime ne getireceği belli değil bende 2010 da üniversiteden atıldım şimdi yine devam ediyorum, bende
Elektronik hastası biriyim, bölümümde kimse benim kadar bilgiye sahip değil ama ben en düşük kredili olanlardan biriyim bende böyleyim. Arkadaşlarında bahsettiği gibi kendini geliştirmek için dökümanların çoğu ingilizce olduğundan bu dili iyi öğrenmek durumundasın, elektronikte yönelinebilecek çok fazla dal var fakat çağımız otomasyon-kontrol yönünde ilerliyor bu sebeblerle programlama bilmek çok önemli, yine arkadaşların dediği gibi programlama dili öğrensen direk kullanmasan bile analitik düşünme yeteneğini geliştirdiğinden karşılaştığın problemlere çözüm üretebilme yeteneğin artıyor, yine arkadaşların dediği gibi matematiği çok iyi öğrenmen lazım adı üzerinde mühendis -hendese yapan, hesap yapan gibi (Hendese, Arapçada tasarlamak, çizmek, geometrize etmek anlamına gelir. Yani bildiğiniz, elinde cetvellerle pergellerle bir şeyler çizmek. İşte başındaki m de bunun failini, yani bu işi yapan kişiyi belirtir. kaynak
Kelimelerin Kökeni, Tarihçesi) şimdi aslında senin hiçbirşey yapmana gerek yok içinde bu heves varken herşey kendiliğinden olacaktır zaten, biz söylemesekte senin içindeki bu öğrenme isteği ile su akar yolunu bulur, bizim söylediklerimizle işler daha hızlı yürür, hocalarında sende ışık görürlerse hiç olmasa bile içlerinden bir iki tanesi seni değerlendirmeye bakar yol gösterir, bizde elimizden geldiğince yol göstermeye çalışırız, bugünden yapabileceğin şeyler şunlar olabilir; zaten ders kitapların olacak olan megep sitesindeki dökümanları indir ve ilgini çeken konulardan yada temel konularan başlayarak göz gezdir sadece oku bak neymiş diye takıldığın yer olursa buraya konu aç sor elimizden geldiğince yardım ederiz, hafiften ingilizcen varsa stage books diye geçer basit dille yazılmış ingilizce kitapları stage1 den başlar bunları alıp okuyarak ingilizceni geliştirir stage1,2,3,4,5,6 sonra roman okumaya başlarsın yine bu kitapların nette ses kayıtları ile mevcut olanları olabilir onlara bakabilirsin, matematik konusnda sadece test mantığıyla soru bu cevap bu anlayışının yanında bir formülün çıkış noktası diğer formüllerle birleşip meydana getirdiği başka bir formül gibi kısımlarıda öğrenip zincir şeklindeki matematik görüşünü geliştirirsin, fizik kannları ve işleyişide matematikle açıklandığından bu konudada aynı mantığı kullanıp geliştirebilirsin, programlama için mikrodenetleyici programlamayı öğrenmeni tavsiye ederim fakat bundan önce temel elektronik devre elemanları ve konularını biraz biliyor olmakta fayda var, yoksa benimde uzunca yazdığım mikrodenetleyici nedir nasıl çalışır sorusunun cevabına bakarak bu neymiş basitöe anlayabilirsin, sen bir okula başla eline breadbordu devre elemanlarını al zaten bir adım attınmı gerisi çorap söküğü gibi geliyor bazen işler hayal ettiğinden çok daha basit gerçekleşir, insan bilmediği bir suda yüzmeye korkar ama bir kere girsin çıksın buda ne ben okyanustada yüzerim der, işleri gözünde büyütmeye gerek yok biz yapabiliyoruz, başkalarıda yapabiliyor yani sende yaparsın.