Meslekki anlamda yetersiz kişiler ve diplomaları

Amin tabiki o duruma düşürmesin. Ama bu arkadaşın durumu belli.
Adi anahtarı dahi bağlayamayan yeni mezun arkadaşa kaç para maaş verince o işi yapar benim sorum o.
Benim görüşüm aldığı para ile alakalı değil 1300 değilde 13000 de verseniz nafile
Aynı şeyi söylemeye çalıştım ilk mesajımda...
"piyasada ucuza adam arayıp sonra çok şey beklememek lazım...
Bence asıl sorun eğitimde değil. Eğitilmiş kişilere gereken duygusal motivasyonu sağlamamakta.
Kafası çalışan , eli aağı becerikli bilgili adam 3-5 kuruşa iş yapmaz. "

ucuza çalışan adam 2 secenek var.
ya çok muhtaçtır paraya ihtiyacı vardır, yada becerisi, bilgisi yeteneği, isteği .... vesairesi kapasitesi o kadardır ucuza çalışıyodur. Dolayısıyla yapacagı işte o kadardır.
İyi iş bekliyorsanız kesenin ucunu açıp iyi adam alacaksınız. Yeni mezunda olsa kapasiteli adam iyi iş yapar, iyide ücret ister. İyi ücret isteyenlerden secin çalışanlarınızı. O zaman farkı hissedersiniz.
Hem iyi iş yapsın , hem az paraya çalışsın demek memlekete zarardır (sadece iş verene faydadır). O iyi iş yapacak adam dahi iyi iş yapmaz. Kapasitesinin yüzde 10 ile çalışır.
"Eğitilmiş kişilere gereken duygusal motivasyonu sağlamak gerekir".
 
Son düzenleme:
En büyük tehlikelerden ve içinde bulunulan durumdan birtanesi de,ücret uygun olmasına rağmen,kendisini bulunmaz hint kumaşı zannedip " ne kadar ekmek,o kadar köfte " havalarındaki ( mesleki eksikliği kamufle için ) karakter bozukluklarıdır.Maaalesef,memnuniyetsizliklerin büyük oranı böyledir.Ve maalesef,bu durum yüksek tahsillilerde daha çok rastlanan bir durumdur.
 
Son düzenleme:
boş tenekeyle dolu tenekeyi ayırmak zor değildir.
Ama dolu tenekeye boş teneke muamelesi yapmak iyi değildir.
İçinde bulunulan durum hint kumaşının çok olduğunu zannetmektir, ama aslında o kumaşlar hint kumaşı değildir. Hint kumaşı kullanmadanda hint kumaşının nasıl olduğunu bilemezsiniz. Zannedersiniz ki hint kumaşı elinizde bulunandır.
Önce bir hint kumaşı kullanın farkı anlarsınız.
 
45 yıllık mühendis görüşü idi ! İstisnalar ( maalesef o kadar azki ) müstesna ! Bu durum,maale-
sef , son 20 yılın özetidir.20 yıldan önce nasılmış diye sorarsanız,herkes ( % 90 ) ,işini de,mes-
leğini de ,haddini de bilirdi.
 
Son düzenleme:
Sorunu birkaç maddede ele almak lazım
1 meslek liselerine veya meslek yüksekokulu mezunlarına gerekli değer verilmiyor dert sadece kaliteli işci yetiştirmek mezunların teknisyen veya teknikerle alakası yok uzun süre çalışıp bu işleri sanayide ömür tüketerek öğrenmeniz lazım artı staj döneminde sadece getir götür yaptırılıp evrak üzerinde iş bitiriliyor.
2 meslek lisesini veya meslek yüksek okulunu gençler istemeden zorunlu olarak çaresizlikten seçiyor.isteyerek seçen kişi çok az sebebi ise bu okulların gelecek açısından hiçbir cazibesi kalmadı yaptığınız stajın bile staj sigortası geçersiz yıllar sonra öğrendik emeklilik için hiçbir faydası yok.
İmza yetkiniz yok İşletmelerde adeta düz işçi muamelesi görüyorsunuz .Diyelimki yüksek okul elktronik mezunu bir teknikersiniz otomasyon programları yazıyorsunuz ucunda kablo olan herşey sizden sorulur telefon elektrik sistemleri floresan lambalar garajdaki bassınçlı su makinası artı bir sürü gerekli gereksiz iş.bunun yanında yaptığınız iş çok basitmiş gibi gösterilir hak ettiğiniz değer verilmez ömür boyu bu işleri yaparsınız terfi imkanınızda olmaz çünkü üniversite mezunu sayılmazsınız.
3 oysa Ülkenin gelecegi için en önemli meselelerden biri kaliteli mesleğini profösyenelce yapan ara elemanlardır yani meslek liseliler ve meslek yüksekokulı teknikerler.şu anda sanayide çalışaacak adam hele mesleği iyi bilen teknisyen ve tekniker yok.
sonuç olarak bu okullar teşvik edilmeli ve cazip hale getirilmelidir yoksa geleceğimiz hiç iyi olmayacaktır.
 
Yazımı beğenen arkadaşlara teşekkürler belki de aynı şeyleri yaşıyoruz,ama malesef durm bu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,165
Mesajlar
933,905
Kullanıcılar
453,290
Son üye
CanTekin01

Yeni konular

Geri
Üst