serkan_48
Üye bildiğin dümdüz üye
Döndük başa.. Sizin devreden ses gelmiyor ise osilatörünüz çalışmıyor demektir. Önce osilatörü çalıştırmalıyız. Hoparlörden o sinirli sesi duymalıyız.Bu birinci önceliğimiz. Daha sonar ikinci osilatörle karşılaştırma yapacağız. Bu dahada zor bir işlem ikinci osilatörün değeri birinci ile aynı olmalıki farkı sıfır olsun hoparlörden ses gelmesin. Bir metal yaklaştırınca osilatörlerin değeri değişecek ve ses çıkacak.
Ben gün içinde devrenize ait bir yerleşim planı hazırlayayım. Ama sizden ricam yapmış olduğunuz devremim net bir görüntüsünü verebilirseniz hatanın nerede olduğunu bulmaya çalışırım. Ayrıca size bir buzzer yada küçük bir hoparlör lazım. aslında ikiide olsa birinden ses gelmezse diğerini deneme şansımız olur. Devrdeki led sadece voltajı olduğunu gösteren bir led sanırım. Metali algıladığında yanan değil. O yüzden buzere ihtiyacımız var.
Ben sizden devrenizin daha net bir kaç açıdan resmini bekliyorum. Bu arada kablo renkleri aynı olduğu için üst üste geçen yerleri biraz ayırmanızı isteyeceğim. Hangi hat nereye gidiyor görebilmem için.