Metal işlemek için makine fikirleri

O kadar detay konuşamadım ama mach3 kullanıyor tabi. Üzerine bir de bana takım sıfırlamayı öğretmişti orada.. İşi kesmeden önce takımları tek tek sıfırladık.

Mesela orada dikkat mi çeken bir şey daha vardı. Z ekseninde alt tarafta milin ucunda rulman yok. Boşta sallanıyordu. Ama üst tarafıda kendisi yapmış. Üstten ve alttan iki rulman ile sıkıştırmış. Gerçekten boşluksuzdu. BK12'lerin gereksizliğini orada anladım. Biz de mili taşıyan bk12'nin 2 vidası. Onun yaptığı sistemde ise z eksenin tüm üst plakası...

Gerçi adamın elinde her türlü imkan var. Torna desen mini bir tornası var. CNC desen 2dk'ya demiri bile işliyor 3-4 metre makinada...

Son düzenleme:
belli ki adam yaptığı işe önem veriyor.
tornaya bağladığı vidalı milleri ekseninde işliyor (tornacılara taş :D )
eee istediği gibi yapınca istediği gibi de vidalı mili eksenler. bk-bf ler gereksiz bence de

Buyrun bir metal işleme daha...
Hakikaten işleyebiliyormuş yaa pardon, hem de çok efektif ve makine maksadına çok uygun, uzun ömürlü yıllarca kullanılabilecek, ismilinin tasarımına ve ömrüne hiçbir zarar vermeyecek şekilde, ne cahilmisiz!!

Son düzenleme:
Ben de ufak bir imalat çeliği işlemiştim.

f31aa24dc998be36f633507162ab846d.jpg

38ca9903745e1c51da04ebfc9b8778f2.jpg

@sanvertech Arkadaşım. Cümleler arasında imalı bir şekilde dalga geçmenin anlamı yok. Ne söyleyeceksen söyle. Ben gördüğüm tanıdığım birinin videosunu paylaştım. Sen de profilde firma ismini görerek "suizan ederek" reklam vs olduğunu ima etmeye çalışıyorsun.

Adam videosunu paylaşırken firmasını yazmışsa ben ne yapayım. Videoyu indirip, tekrar yükleyip "No Title" diye tekrar mı yükleyeyim sırf sen dalga geçmeyesin diye...

Bu sayede bilgi paylaşmayarak adamın konusuda hiç oluyor..

@Suat_Korkmaz ağabey. o parçayı bende ortadan öyle civatalasam bende tutmuyor, kayıyor. Ayrıca malzemeyi yapıştırıyor musun epoksi bir ürünle?

Arkadaşlar sakin. Buranın CNC/Torna bölümünün güzel bir ortamı var. Ortama uyalım lütfen.

Bizim spindle'lar ile olur mu bilmiyorum ama CNC ile çelik bal gibi işleniyor.
Cnc'den kastın sanırım router, doğru mu?

@cevdetfaik arkadaşım; bizim cnc routerla çelik işlenmesi uygun değil mealindeki fikrimize yukarıda görüldüğü gibi hoş olmayan ifadeyle karşı tez ortaya atıyorsun, bunla ilgili cnc'den kastını sorduk cevap dahi vermiyorsun sonra yine hoş olmayan bir tavırla bir video daha paylaşıyorsun, tabiki bana ve Hikmet Bey'e karşı olan bu tavırlara bir cevap verecektik.

Yazdığımın dalga geçmekle veya reklam olayıyla asla alakası yok ben dalga geçecek yaşı çoktan geçtim. Fikirlerimi ve talaşlı imalat mekaniği konularından kuvvetle doğruluğunu bildiğim bir önerimi Suat Bey'e söyledim ki harcayacağı para ve emek boşa gitmesin çünkü ağırlıklı olarak çelik işleyeceğini söyledi, aynı zamanda ağabeyimiz yaşındaki Hikmet Bey de aynı şeyi hem de yaşayarak tecrübe ettiğini bile söylemiş, dedik ki cnc router kostrüksiyonuyla çelik işlenmez (tabiki işlersin ama 3 günde bir arıza verir ve hız, hassasiyet ve performans da alamazsın). Tabi burada senin "cnc" derken cnc router'ı kastettiğini ve "metal işlemek" derken de çelik işlemeyi kastettiğini varsayıyorum. Talaş kaldırma mekaniği bilimine göre çelik yani demir elementi alaşımları işlemek apayrı bir boyuttur, aluminyum ve diğer yumuşak metallerle kıyaslanamaz. Ben ukalalık olmasın diye söylemedim ama şimdi mecbur kaldım ki o 200 bin Euro'dan başlayan cnc takım tezgahlarının mekaniği konusunda en küçük toleranslandırılmasına kadar hasbel kader tasarım tecrübesi, bilgi ve belge sahibi oldum ve bu foruma bildiklerimi paylaşmak için geldim.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri