Metal işlemek için makine fikirleri

Yok 1 tonluk iş parası almazlarda. İlk zamanlarda en azından bizden almadılar en azından :)
evet işte iyi bir araştırmayla bu işi ucuza yaptırabilecek bir yer bulunursa güzel başlangıç olur. artık eskisi gibi tekel değiller rakipleri de çok. aksi halde testere veya bohrwerkin yolları göründü :) bohrwerk' testereden daha iyi olur kanımca

edit: bohrwerk'te parmak frezeyle işlem hiç görmedim ama neden olmasın:)
 
Son düzenleme:
Bohrwerke profil bağlayacak birisi sanmıyorum çıkmaz. o makineden olan firmalara gittiğinizde muhtemelen profili kafanızda parçalarlar :D :D :D
 
Lineer kızak yok, bilyeli mil yok, Spindle 1,4 KW 6 mm karbür freze ve 7 mm talaş derinliği.



kesilen parca demir sanırım, gayet iyi kesim...
15 mm daldırmada dinamik kesim yapmıstım bende
 
Suat bey tasarım için kafanızda bir fikir oluştumu bilmiyorum ama, eleman hareketli köprü ile başarılı şekilde metal isliyor.. bir fikir oluşturması açısından...
 
CNCZone'da sordum. Demir kare profil kullanıldığı taktirde bu profillerin içlerini epoksi-granit ile doldurmanın artıları ve eksileri nelerdir diye. Cevaplar enteresan.

"Kare profil içinde epoksi-granit, beton vesaire ağırlıktan başka bir şey yapmaz.", "Çok pahalıya gelir".

diyorlar. Bunun yerine profilleri yağ ve kum karışımı ile doldurmanın titreşimi neredeyse tamamen emdiği ve dolayısıyla işleme kalitesine büyük katkısı olduğunu söylediler. Ayrıca istendiğinde profilden çıkarmak da kolay (profilin bir tarafını açık bırakıp yağın sızmasını önlemek için bir tür tıpa ile kapatmak. Tıpayı aç, malzemeyi boşalt). Diğer taraftan yağ ve kum karışımının makinenin rijitliğine hiç faydası yok. "Rijitlik istiyorsan kalın etli profil kullan" diyorlar.

6-8mm et kalınlığında demir kare profil bulunur mu ki? Benim kullanmayı düşündüğüm profil ölçüleri 60x60, 60x120 gibi ölçüler. Bu ölçülerde et kalınlığı 4mm diye biliyorum.
 
Profil ölçüsü büyüdükçe etliside olur. 6 mm 7 mm falan bulunur rahatlıkla. Erbosan, Borusan gibi büyük firmaların kataloglarını incele. Erbosanda(kayseri firması-üretici) özellikle kalın malzeme de sıkıntı olmaz

Yağdan kasıtları bildiğimiz 10 nuamara yağ mı ? Oransal olarak ne kadar karıştırılmalı bunun hakkında bilgi veriyorlar mı ?

Pekiii profil dışında önerdikleri bir yöntem var mı acaba şase yapımı için ? Mesela Epoksi-granit ile döküm ile gövde yapılsa yine mi işe yaramazmış.

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Evet bildigin motor yagi. Hatta yanik yag. Sebebi galiba suya gore daha koyu kivamli olmasi, buharlasmamasi, kumu daha iyi tutmasi ve kumun arasindaki boslugu doldurmasi. Kivamini bilmiyorum ama mantiken kum miktari cok ve yag miktari az. Kumun arasini dolduracak kadar.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Oran hesabına gerek kalmayabilir. Önce profili kumla doldurulur kalan boşluk da yağla doldurulur.

-------------
youtube herMY_2WowM

Yukarıdaki örnekte köprü ayakları bağımsız ve civatalı bağlanıyor. Ayaklar kendi içinde kaynaklı parçalardan oluşsa da taşlanarak hatasız hale getirilebilir. Benzer şekilde CNC parçalı ve civata bağlantılı bağımsız parçalardan yapılsa, civatalı bağlantının esnek (hata kaldıran) yapısına ilave olarak hem kaynaktan faydalanılmış olur hem de kaynağın olumsuz yanlarından kurtulunabilir diye düşünüyorum? Bölümler yine kum ve yağla doldurulabilir.

Her zaman parçalar sökülüp taşlanabilir, hatalar giderilebilir.

-----------
Yukarıdaki örnekteki CNC'nin aslında daha güçlü olabileceğini düşünüyorum. Makina rijit sağlam, Spindle, raylar güçlü. En zayıf noktası Nema 23 motorlar. Freze ile iş parçası arasında oluşan kuvvetleri bir yere kadar karşılayabiliyorlar. Bu makina sadece daha güçlü motorlarla çok daha güçlü hale gelebilir. Ustaların yorumu nedir?

Konu başlığı ile ilgili olduğunu düşündüğüm için burada yazıyorum, umarım konunun dağılmasına neden olmam.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst