Kazuya5587
Üye
Sorun şu ki bu beyaz kablo un gibi dağılmış ve kablosu kopuk. Rezistansın kalın telleri ise sağlam ve hatta kusursuz. Bu beyaz bağlantının adını bulamadım. Seramik gibi ve etrafında çok ince tellerle sarılı. Kopan kısmından direk bağladım ve çalıştırmak istedim. Termik takmadım. Anında poff diyerek fan 1 tur bile dönmeden durdu. Sonra fanı 12v bir adaptörle test ettim çalışıyor.
Bu konularda bilgim zayıf ve mantığını çözemedim. Sonuçta rezistans üzerinden dolaşan 220v fana gidiyor diye düşünüyorum ancak motor üzerindeki kart m? ne? voltajı düşürüyor ya da ne? hiç bir bilgim yok. Bu beyaz kablodan bulsam takıp deneyeceğim.
Bilgisi olan ustalarım bilgilendirirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada wagner ismini duyduğunuz yerde kaçın. Alman firması. Ürünlerinin arkasında durmadıkları gibi yedek parça da yok. Satın almak için bile bu rezistansı bulamadım.
Edit: Elimde bir tane 220v tıraş makinesi var. Bunun motor çıkışı 2.4V. Bunu 12V yapabilirsem bu iş olur gibi. Ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sanırım 2.4v motor olduğuna göre görseldeki kartın trafosu da işe yaramaz.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: