Metal kasa adaptör Amper değeri hakkında.

Merhaba. Adaptörlerin amper değerleriyle ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. 12V ve 20A civarı metal kasa güç kaynağı yada trafo artık ismi her ne ise ondan almam gerekli. Fakat bu ürünlerde üzerindeki amper değerleri genellikle gerçek değerleri vermiyor. 20A diye alınan cihazın 6A çıktığını söyleyenler var. Ben bu ürün aldığım gibi evde sağlıklı bir şekilde A değerinin gerçek anlamda öğrenmek ve eğer cihaz üzerinde belirtilen değeri vermiyorsa hemen iade etmek istiyorum. bu işlemi nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Merhaba. Adaptörlerin amper değerleriyle ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. 12V ve 20A civarı metal kasa güç kaynağı yada trafo artık ismi her ne ise ondan almam gerekli. Fakat bu ürünlerde üzerindeki amper değerleri genellikle gerçek değerleri vermiyor. 20A diye alınan cihazın 6A çıktığını söyleyenler var. Ben bu ürün aldığım gibi evde sağlıklı bir şekilde A değerinin gerçek anlamda öğrenmek ve eğer cihaz üzerinde belirtilen değeri vermiyorsa hemen iade etmek istiyorum. bu işlemi nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
Diyelim üzerinde yazan akımı verebiliyor . Siz bunu nasıl teyit edeceksiniz . Herhangi bir test kitiniz ve ölçü aletiniz var mı ? Bunun yerine kaliteli bir marka alın geçin . MEAN WELL ya da MERVESAN . Deneyerek hem ucuz olup hem de beyan akımını veren bir smps bulacağınızı sanıyorsanız yatar o iş .

Akım ölçerek yapabilirsiniz.
Önce DC ampermetre kademesi olan bir ölçü aletinizin olması gerekir.
Daha sonra test etmek istediğiniz seviyede bir yük, örneğin wattlı direnç, ampul vs olmalı,
Söz konusu yükün direnç değeri için V= IxR formülünü, güç için P=IxV formülünü kullanacaksınız.
Önce , ölçü aletininz var mı?
Oradan başlayalım

Son düzenleme:
Merhaba. Adaptörlerin amper değerleriyle ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. 12V ve 20A civarı metal kasa güç kaynağı yada trafo artık ismi her ne ise ondan almam gerekli. Fakat bu ürünlerde üzerindeki amper değerleri genellikle gerçek değerleri vermiyor. 20A diye alınan cihazın 6A çıktığını söyleyenler var. Ben bu ürün aldığım gibi evde sağlıklı bir şekilde A değerinin gerçek anlamda öğrenmek ve eğer cihaz üzerinde belirtilen değeri vermiyorsa hemen iade etmek istiyorum. bu işlemi nasıl yapabillirim? Teşekkürler.
güzel insan, adaptör amcanın üzerinde yazan değeri her zaman xxx değere kadar, xxx ampere kadar dayanır/ besler diye okumak lazım. nasıl test ederiz? gücünü bildiğimiz bir yükle test edebiliriz. tabii aldığınız yer buna izin verirse. bir led şerit top 5 metre, metresi 1,5 amper X 5 metre = 7,5 amper, 20 amperlik amca 2 topu çalıştırsın yeter. bu soft start kalkış içindir. bir seferde 15 amperlik bir yük amcayı korumaya aldırır.

güzel insan, adaptör amcanın üzerinde yazan değeri her zaman xxx değere kadar, xxx ampere kadar dayanır/ besler diye okumak lazım. nasıl test ederiz? gücünü bildiğimiz bir yükle test edebiliriz. tabii aldığınız yer buna izin verirse. bir led şerit top 5 metre, metresi 1,5 amper X 5 metre = 7,5 amper, 20 amperlik amca 2 topu çalıştırsın yeter. bu soft start kalkış içindir. bir seferde 15 amperlik bir yük amcayı korumaya aldırır.

Ek olarak halojen bir araç far ampülü 55-60 watt değerindedir. Eğer 55 watt ise 12 voltta 4,5 amper, 60 watt ise 5 amper çekecektir. İki tanesini paralel bağlarsanız 10 amper civarı akım çekeceğiniz garantidir. Bu size referans olabilir. Bu mesajı ölçü aletiniz olmadığını varsayarak yazıyorum.

Ayrıca bazı sosyal medya platformlarında bolca satış yapan İstanbul merkezli bir elektronikçi var. Sattığı adaptörler HP, Dell, Delta gibi tamamen orjinal markalar. Böyle marka bir ürün alırsanız sorun olmayacağı kanısındayım. Bu arada elektrik ve elektronikte yazılı olmayan bir kural, size 20 amperlik güç kaynağı lazımsa 30 amperlik alın, Bir led 3,2 volt ile maximum parlaklığı veriyorsa siz ona 2,8-3 volt aralığı ile besleyin.

Son düzenleme:
Ek olarak halojen bir araç far ampülü 55-60 watt değerindedir. Eğer 55 watt ise 12 voltta 4,5 amper, 60 watt ise 5 amper çekecektir. İki tanesini paralel bağlarsanız 10 amper civarı akım çekeceğiniz garantidir. Bu size referans olabilir. Bu mesajı ölçü aletiniz olmadığını varsayarak yazıyorum.

Ayrıca bazı sosyal medya platformlarında bolca satış yapan İstanbul merkezli bir elektronikçi var. Sattığı adaptörler HP, Dell, Delta gibi tamamen orjinal markalar. Böyle marka bir ürün alırsanız sorun olmayacağı kanısındayım. Bu arada elektrik ve elektronikte yazılı olmayan bir kural, size 20 amperlik güç kaynağı lazımsa 30 amperlik alın, Bir led 3,2 volt ile maximum parlaklığı veriyorsa siz ona 2,8-3 volt aralığı ile besleyin.
Geçen forumda tantanası oldu . Bu ampüller ilk çalışma anında çok düşük direnç gösterdiği için smps ler o akımı karşılamakta müşküle düşüyor.

senin ihtiyacın 12v 20a ise, 12v 30a güç kaynağı almalısın.

12v 20a üstünde yazanı hiçbir zaman sürekli veremez çok çok kaliteli olmadıkça, verse bile ısıyı hayal etmek istemiyorum.

12v 30a adaptör 20 amper gücü uzun süreler makul ısılarda verebilir, çok çok ucuzu alınmadıkça

senin ihtiyacın 12v 20a ise, 12v 30a güç kaynağı almalısın.

12v 20a üstünde yazanı hiçbir zaman sürekli veremez çok çok kaliteli olmadıkça, verse bile ısıyı hayal etmek istemiyorum.

12v 30a adaptör 20 amper gücü uzun süreler makul ısılarda verebilir, çok çok ucuzu alınmadıkça
güzel insan, besleme her zaman 1/3 kuralına tabiidir. ama kimse uymaz. herkes kurtarırın peşinde. benim mutfakta dolap altı şerit led döşedim. öyle metrelerce filan değil 2,60 metre. düz hesap 4-5 amper adaptör yeter değil mi? ben ilk başta 2 amper çaktım yandı. adaptör bol, bir tane daha güm, bu sefer 5 amperlik taktım, epeyce gitti. sonra o da rahmetli oldu. nerden buldum bilmiyorum 10 amper çaktım, sonra unuttum. en son tedaş bir güzellik yaptı, sitede sağlam beyaz eşya kalmadı. bütün fişleri çektim ama o adaptörün ki dolabın içindeydi unuttum ve rahmetli oldu. ardiyede aranırken el yapımı 12 volt buldum, benim eserim çıkış 16,8 volt amper bilgisi yok. çaktım led bar yandı ama voltaj11,7 volta düşmüş :) hiç derdim değil. 3 yıl oldu hala çalışıyor. 1/3 her zaman iyidir. sadece ilk başta biraz pahalı gibi gelir. yıllar geçince unutur gidersin ve iyi ki o zaman yüksek amper almışım dersin.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Elimde ölçü aleti var. Aslında konuyu biraz daha açmam gerektiğini düşünüyorum. Ben aslında 12v değil 24v kullanmak istiyorum. ihtiyacım olan 24v 10A veya daha üstü. Ama bu adaptörler biraz pahallı. Bende daha uygun fiyatlı görünen 12v 20A adaptörlerden alıp onu 24V 10A e çevirmeyi düşündüm. Bu adaptörü ya yaptığım 3D yazıcıda yada lazer işleme sisteminde kullanmayı düşünüyordum. Açıkcası burada kullandığım parçaların kaç Amper çekeceğini net olarak bilmiyorum. Ama 10A ve üzerinin kabaca yeterli olacağını düşünüyorum. Elimde test için direk adaptörden 10 veya 20A çekecek bir cihaz yok. Zaten bu 10A veya üzeri değeri yaptığım cihazların sürekli olarak çekeceğini düşünmüyorum. Ama anlıkta olsa buna ihtiyaç olabilir diye minimum 10A olarak düşündüm.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri