Metal Prob ile Sıvı Seviye ölçümü Yardım

iyide ,

Transformatörün sekonderinin bir ucu boşta.

Nasıl kısa devre oluyor izole bir trafo? Akım havadan mı geçiyor?
havadan devre tamamlanamayacağına göre muhtemelen makinenin üzerindeki diğer elektronik ekipmanların bir tanesinde (frekans invertörü veya 220VAC/24VDC converter) GND ve PE birleştirilmiş diye düşünüyorum.
 
Trafonun diğer ucu (4.7k dirençlerin alt tarafı ) MCU nun VSSA(-Vref) beslemesine bağlı

B probunu devreye hiç bağlamasam da yine akım akmaya devam ediyor ve trafo ısınıyor.

Bu kap Endüstriyel bir makine üzerinde bağlı olduğu için ve makinenin panosu da makine üzerine montajlı olduğu için makinenin şasesi yani kap topraklanmak zorunda :/

Trafonun gücü 1.2VA , ölçümlerime göre kabın içerisinde sıvı yokken ve B ucunu proba bağlamadığım halde trafonun çıkışı olan A ucundan şaseye 350mA akım oluşuyor.
. Trafonun çıkışında sadece A ucu bağlı B ucu bağlı değilken yani devre tamamlanmadan nasıl oluyorda akım geçişi olabiliyor.

Arkadaşımız burada trafonun b ucunun hiç bağlanmadığı durumda da akım aktığını söylüyor?
 
Bilimsel gidişat ve olası sorunlar.
1.2VA bir transformatörden 12V ta max 70mA akım çekilebilir.
Transformatörün sekonder gerilimi 12V MCU için gerekli gerilim 3.3V olduğuna göre sekonder gerilimi yaklaşık 4V a düşünceye kadar sekonderden akım çekilebilecektir. (Bakınız transformatörlerin kısa devre testleri)
Bu akım temelde MCU devresinin beslenebilmesi için gerekli olan akımdır ve bu devrenin akım gereksinimi bilimsel olarak test edilmemiştir.
Devrenin gerçek akımının ölçülmesi sağlıklı bir laboratuar gerilim kaynağı ile test edilmelidir.
Devre testlerindeki EMI, EMC veya benzer teknik kriterler kesinlikle sağlanabilmelidir. Çünkü bahsi geçen 3.3V regülatör switching tekniğine göre çalışmaktadır ve meydana getirebileceği darbeli parazitiklerin ne denli güç kaybına veya osilasyonlara sebep olabileceği basit ölçüm aletleri ile ölçülemez.
Üstüne üstlük 12V luk bir gerilim 3.3V gibi bir seviyeye düşürülerek gücün büyük bir bölümü regülatör devresinde harcanmaktadır. Harcanan bu gücün devre üzerinde oluşturmuş olabileceği elektromanyetik kayıplar, teknikte asla gözardı edilemez. Çünkü bahsi geçen regülatörde bir bobin de bulunmaktadır.
ÖNERİLER:
Öncelikli olarak transformatör 2W yani 2.8VA gücünde ve sekonder sargısı 5V olarak değiştirilmelidir.
Bu değişiklik sonucu ısı ve güç gereksinimi testleri yapıldıktan sonra sonuca göre fikir beyan edilebilir.
 
Bu mesela noldu, Nigar Kanlı mı çözecek bu sorunu da ... :D
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,109
Mesajlar
933,220
Kullanıcılar
453,166
Son üye
ahmetemreerdem

Yeni konular

Geri
Üst