s.inal
Üye
selam arkadaşlar
konuya bir yorumda ben getireyim istedim.
4 PKW,2PZD //buradaki 4PKW sürücüde parametre değişikliğini profibus üzerinden yapmak istiyorsanız kullanılır.eğer parametreleri yok ben el ile ayarlarım buna gerek yok diyor iseniz burada 4PKW kullanmanıza gerek yoktur.
2PZD kısmı ise burası 4PZD de olabilir sürücüye start stop ileri geri vs.gibi sinyalleri ve hız referansı gibi bilgileri gönderip almak amaçlı kullanılır.
gelelim dc bara geriliminin okutulmasına
bu iş öncelikle bilgi alış verişinizin 4word olması gerekli yani 4PZD .
ardından bu 4 wordün birinci wordü control/status wordür
2. wordü hız referansının gönderilip geri feedback aldığınız worddür.
bu ilk iki word sürücüde parametrelerle oynamadan default değerleri ile bu şekildedir.gelelim
3. worde burada dc bara gerilimini okumak istediğinizi yazmışsınız bunun için sürücünün
P2051 parametresinin index 2 sine r26 yazmanız yeterli olacaktır.artık 4wordlük alanın 3. wordünden
dc bara gerilimini okumaya başlarsınınız.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
konuya bir yorumda ben getireyim istedim.
4 PKW,2PZD //buradaki 4PKW sürücüde parametre değişikliğini profibus üzerinden yapmak istiyorsanız kullanılır.eğer parametreleri yok ben el ile ayarlarım buna gerek yok diyor iseniz burada 4PKW kullanmanıza gerek yoktur.
2PZD kısmı ise burası 4PZD de olabilir sürücüye start stop ileri geri vs.gibi sinyalleri ve hız referansı gibi bilgileri gönderip almak amaçlı kullanılır.
gelelim dc bara geriliminin okutulmasına
bu iş öncelikle bilgi alış verişinizin 4word olması gerekli yani 4PZD .
ardından bu 4 wordün birinci wordü control/status wordür
2. wordü hız referansının gönderilip geri feedback aldığınız worddür.
bu ilk iki word sürücüde parametrelerle oynamadan default değerleri ile bu şekildedir.gelelim
3. worde burada dc bara gerilimini okumak istediğinizi yazmışsınız bunun için sürücünün
P2051 parametresinin index 2 sine r26 yazmanız yeterli olacaktır.artık 4wordlük alanın 3. wordünden
dc bara gerilimini okumaya başlarsınınız.
umarım yardımcı olabilmişimdir.