micromaster sorunu

burak7605

Üye
Katılım
23 Nis 2007
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir sorunum var ilgilenirseniz sevinirim bu sürücü patansiyometreyle sürülüyo motor 25 Hz,den sonra birden 50hz,e geçiyo 25ten sonrasını görmüyor neden olabilir pot saglam.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
micromaster hangi serisi? Bağlantınızı ne şekilde yaptınız ve potunuzu nasıl kontrol ettiniz. Bunlara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
 
Potun sağlamlığını nasıl test ettiniz? Verdiğiniz bilgiye göre önce potu değiştirmen iyi olur.Değiştirmesi de uzun sürmez
 
Ürün kodu nedir.?
 
pot saglamlığını ilk önce bende pottan zannedip potu yenisiyle deyiştirdim ama sonuç ayniydi onun için pot sağlam diyorum.mıcromastır eski modellerden zannedersem üzerinde cod no bulamadım herhangi bir etiket yok.
 
micromaster serisi sürücülerde potun değerini cihaz önce görmelidir. 440 a göre anlatıyorum. potun bacaklarını önden bakarak sırasıyla 1-2-3 diye sıralayalım. 1-3 arası ölçerseniz ve taktığınız 10 klık potsa ölçü aletinin ekranında 10 k okursunuz. istediğiniz kadar çevirin potu bu değer değişmez. Cihaz 1-3 arasını önce analize eder. Ederki pot kaç k lık ona göre direnç alt limit üst limit sınırları belli olsun. siz bağlantınızı yaparken bu kısmı atlamışsanız cihaz potun değerini göremez ve ayarlama yaparken frekans değerleri pot ile orantısal uyum içinde olamaz.
440 serisinde bağlantı şu şekildedir. cihaz klemensleri 1-2-3-4-5-6-7-8-9
4 ile 2 köprü yapılıp potun 3 nolu bacağına.
1 ci klemens potun 1 nolu bacağına
potun 2 nolu ucu 3 nolu klemense
9-5 arası start ucudur.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, Siemens MMaster cihazlarında, potansiyometreyi 5K ' lık kullanmanızı tavsiye ederim...
 
potun orta ucu yanlış bağlanırsa böyle bir sorun oluşabilir.ain girişini - uçla arasını ölçün pot u 0 tarafından sona doğru çevirin 0-10 voltu oransal olarak yani en düşükte 0 volt ortada 5 volt sonda 10 volt görüyorsanız doğrudur
 
arkadaşlar bir sorunum var ilgilenirseniz sevinirim bu sürücü patansiyometreyle sürülüyo motor 25 Hz,den sonra birden 50hz,e geçiyo 25ten sonrasını görmüyor neden olabilir pot saglam.

sürücüler kendi kafasına göre bunu yapamaz.. atlama (skip freq) frekansı parametresine bak. En sağlamı fabrika reset etıp tekrar devrey al 10dakikanı almaz..
tabii burda pot. ve diğerekipmanlarını sağlam olduğunu varsayıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,927
Mesajlar
921,747
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst