Arkadaşlar işlerim dolayısı ile foruma çok sık giremiyorum, ama vakit buldukça buradayım.
Bazı arkadaşlar forumlardan PBP ile ilgili fazlaca kaynak ve uğraş veren arkadaşları görünce sanırım PBP'ya yönelmişler, benim takip ettiğim kadarı ile PBP ile de güzel işler yapılabilir ama çok fazla uğraş gerektiriyor bu yüzden arkadaşlarda sanırım daha basit projeler yapıyorlar. Mikrobasic ise yazılımcı firma tarafından güzel örneklerle, deney setleri ve bunlara ait devre şemaları ile destek veriyor. Ayrıca reklem yapmak istemiyorum ama mikrobasic firmasının ürünlerini satıp teknik destek veren T.C.'de bir distribütörü var, bu ciddi bir proje ile uğraşırken size teknik destek verebilecek bir ekibin arkasında olduğunu hatırlatırım.
Mikrabasic'in hazır kütüphanelerinden bazıları;
# ADC Library
# CAN Library
# CANSPI Library
# Compact Flash Library
# EEPROM Library
# Ethernet Library
# SPI Ethernet Library
# Flash Memory Library
# Graphic
Lcd Library
# T6963C Graphic LCD Library
# I²C Library
# Keypad Library
# LCD Library
# LCD8 Library
# Manchester Code Library
# Multi Media Card Library
# OneWire Library
# PS/2 Library
# PWM Library
# RS-485 Library
# Software I²C Library
# Software SPI Library
# Software UART Library
# Sound Library
# SPI Library
# USART Library
# USB HID Library
# Util Library
# SPI Graphic LCD Library
# Port Expander Library
Bu kütüphaneler sanırım bir çok yerde işinizi tam anlamı ile görecektir.
Ayrıca editörünün bazı özellikleri;
Kod asistanı ile boşa zaman harcamanız önlenir. Birkaç harf yazıp CTRL+SPACE'e basarsanız, kayan bir
Panel içerisinde geçerli tüm tanıtıcıları gösterecektir.
Parametre asistanının özelliği bir parantez açıldığında veya CTRL+SHIFT+SPACE 'ye basıldığında yazının devamı icin yardımcı olmaktır. Eğer bir fonksiyon veya Prosedür ismi yazarsanız devamında parametre kayan bir panel ile size yol gösterecektir.
Detaylı İstatistikler: Yürütme zamanı, yordam baslangıc adresi, dallanma, bellek durumu, ve diğer bilgilere ulasabilirsiniz.
Kod Araştırıcısı herhangi bir değiskeni veya prosedürü kod dahilinde kolayca bulabilir. Değiskenleri, fonksiyonları,
prosedürleri, ve diğer program parçalarini monitörize eder. Satırı belirlemek için elemanin üzerine tıklayın. Uzun ünitelerde prosedür ve diger elemanlari bulmanin en kolay yoludur.