Elinize sağlık. Onun tek pillisi bile olur bana aslında. Burada sorun parasızlık değil hocam. O powerbanklara çok sinir oluyorum ben. Bana göre dünyanın en gereksiz ürünleri.
O değilde, konu dışı, DIY powerbank yazıyorum gugıla, çıkan sonuç şu: "evet arkadaşlar laptop bataryasından çıkardığımız pilleri görüyorsunuz. evet arkadaşlar bunlar lityum iyon pil. evet arkadaşlar bunları laptoptan söktüm siz de sökebilirsiniz. bir tane aliexpress'ten modül getirttim arkadaşlar fiyatı da çok uygun. Evet arkadaşlar bir tane de bms'ye ihtiyacımız olacak... evet onu da aliexpresten getirtiyoruz arkadaşlar..."
Yav kardeşim, bu lion pil nemene bir pildir ki, şarjı sorun, dengelemesi sorun, akım kontrolü ve deep charging devresi bir ayrı sorun... Yani insan soğuyor. Pil dediğin şeyi bağlarsın yüke, bitene kadar kullanırsın. bitince takarsın şarja dolar.
İnterneti alt üst ediyorum, teknolojilerinden dolayı şu lion pilleri şarj edecek adamakıllı bir devre yok. Devreden maksadım, eskiden ni-cd, ni-mh pil şarjetmek için kendimiz devre yapabiliyorduk. Şimdi o günler geride kaldı. İki tane poposu kırık pil için de bir sürü modül, kit, ıvır zıvır kullanmak bana mantıklı gelmiyor.