Monefaze sürücü bağlarken nasıl hareket edelim.

hikmet10

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İstanbul
Monefaze sürücüleri bağladığımızda motor klemens bağlantılarına dikkat etmiyoruz. Sürücü monefaze olduğu halde genelde 380 volt A.C mantığı ile motor klemenslerini yıldız bağlıyoruz. Genelede piyasada kullanılan standart A.C asenkron motorları sürücüyü bağlarken üçgen bağlammız gerekiyor. Bu iki hataya çok düşen arkadaşlarımı gördüm. Bunu bildiği halde standartlara uymayan arkadaşlarda var.
Benim sorum ise; Monefaze A.C sürücüleri sisteme bağlarken, motor klemensini üçgen bağlamamız gerekirken yıldız bağladığımız motorlar neden yanmaz ?
Sisteme ne gibi problemler çıkartır ?
Ozaman bizim bildiğimiz bilgide bir yanlışlıkmı var ?
Bu şekilde çalışan motorları inceledim hic bir değişme olmuyor. 1 ve 2 sene her türlü zorlukta çalıştırdım ve takip ettim. Bence sadece akım yükselerek fazla elektrik tüketmesine neden olduğu, Motor düzgün bağlanmayarak elektriksel ömrünün azaltıldığını düşünüyorum.
Tüm arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.
 
monofaze 220 v sürücüye motoru yıldız baglarsak akımı normalden çok düşük çeker motor ısınır zorlanma durumunda yükü kaldıramaz ve durur. sürücü korumaya da geçmez. ( motor yanlışlıkla yıldız bağlanmış bu durumda iki sene çalışmış. Birgün bant dönmüyor dediler motor startlandığında bantı çeviremiyor. Baktım motor yıldız bağlı. Üçgen bagladım sorun çözüldü. Akımı da normal)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,010
Mesajlar
922,473
Kullanıcılar
451,229
Son üye
Berkay010203

Yeni konular

Geri
Üst