Motor devresi

manager2

Üye
Arkadaslar ileri geri calistirma motor devresini bana yazili anlatabilirmisiniz mesela kontaktor 21 den cik suraya gir gibi sema okumayi bilmiyorum o yuzden boyle yardim istedim yardim ederseniz cok sevinirim

stop butonunun 1 2 kontağından çık start butonu 3 4 bağla oradan diğer yön kontaktörünün 21 22 bağla sonra kendi kontaktörün a1 bağla. a2 nötr bağla. sonra start 3 4 nolu uçları kendi kontaktörün 13 14 nolu uçlara bağla. daha iyi bilgiler kumanda org sitesinde bulabilirsin

bak adam tarif etti öğrendik bukadar kasmanın anlamı yok

Yaptığınız işi öğrenmeniz gerektiğini belirttim sadece taşıma suyla değirmen dönmez. Bunda alınacak gücenecek birşey yok.
Ayrıca devir yönü değişimi elektriksel ve buton kilitlemeli olur.Tariften ne anladınız kontak numaralarını biliyor musunuz? tarif eksik+hatalı

Kontak ve numaralarını buradan bakıp öğrenebilirsiniz;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kontaktor-roleler-rakamlar.18003/

Buton kilitlemeli kumanda devre şeması;
RIb6wtGAebigoHDC5-Sirln-eFq1GBcFf-xQ82Umal0brw1hpk.png

Elektriksel kilitlemeli kumanda devre şeması;
RGXaFXw77IbRqbUJAZSeCgXk3w6fi6XdoHGb-krzt2sno-b90y.gif

Son düzenleme:
Benim gibi yaşlı bir adamın çok zamanını alacak uğraştırıcı ve gereksiz bir çalışma.
Diktörgen içinde çapraz çizgi olan kontaktör bobini sembolü bir ucu A1 diğer ucu A2
Yardımcı kontaklarda normalde açık kontak
elektirik-sembol-a.png

normalde kapalı kontak
elektirik-sembol-54.png

yardımcı kontakları ise 13-14 normalde açık 21-22 Normalde kapalı 31-32 normalde kapalı 43-44 ise normalde açık kontaktır.
plcbilgi-kumanda.jpg

Bunları bilmeniz yeterli.

Yaşlı Ustam Rabbim kolaylık versin, akşamın bu saatinde :) daha önce lafını etmiştim birbirimizi görmediğimiz sanal ortamda karşımızdakine daha fazla güveniriz, fakat karşıdaki bilerek bilmeyerek hata yaparsa işi bilmeyen (bilmediğinden) tarif üzerinden gittiğinden bunu göremez/anlayamaz dolayısıyla sistem ya çalışmaz hatayı bulmak zaman alır ya da enerj verili verilmez patlar zarar ziyan olur. Yemekler de tarifle yapılır ama aynı tat vermez.
Bir de bazı üyeler imza olarak şu sözü benimsemişti "eğitimde yardım vatan hainliğidir" ben de askerliğimden bi lafı anayım "barışta ter dökmeyen savaşta kan döker"!

Biz doğru bildiklerimizi paylaşalım esas gayret karşı tarafta anlamadıklarını sorması lazım bunun içinde anlamaya bir yerlerde başlaması lazım azim lazım.

Tesekurler bu devredeki sindaki ı ve g ne olyor sari olanlar

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,708
Kullanıcılar
452,411
Son üye
atiizdmr

Yeni konular

Geri