Motor etiket akımı

marka abb, motorları devreye alırken birinde kablo izolasyon sorunundan ana kontaktor yapıştı motor koruma devreyi korudu, kabloyu izolebant ile iyice sardım, acil onarmam gerekiyordu elimdeki 4kw 22a kontaktör ile çalıştırdım şimdilik problem yok.
Buarada daha önce burada yıldız geçiş süresini tartışmıştık ben bunu 3 sn 6 sn 8 sn 10sn hepsinde denedim hiç bir sorun yok sigortalar hiç birinde atmadı en son 6 küsür saniyede (ölçerek) bıraktım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hocam madem kontaktörü gücüne göre seçeriz o zaman 11kw motor için 11kw kontaktör olması gerekmez mi? siz yine akım dediniz
 
Üretici 11kw motor derken neyi referans alıyor direk yol vermeyimi. Kontaktör seçerken 2 parametre önemlidir birisi akımı diğeri sınıfı.
Yıldız-üçgen yol vermede 3 tane kontaktör var neticede. Yıldız/üçgen yol vermede Ana ve üçgen kontaktör üzerinden geçen akım direk yol verme ile aynı mı? kök3'de biri mi?
Olsun hocam kontaktörü bir kademe büyük seçeyim daha iyi olmaz mı dersen okey. Bu kontak yapışma riskini minimuma indirger.

Güce göre kontaktör seçimini direk yol verilen motorlarda ve kompanzasyonda yaparım. 10kVAr'lık kontaktör gibi...
 
ana ve üçgen kontaktörden x0,58 akım geçer akımda problem yok, kontaktör kw değeri motor gücüne eşit değil.
Akım kurtarıyorsa o zaman gücün hiç önemi yok diyebilir miyiz? sadece direk yolvermede önemli?
 
Aklın yolu birdir arkadaş. Motor Direk yol verme akımı bellidir üreticilerde kotaktörleri belirli bir değere kadar buna göre belirler. Kontaktörde kriter kontağın üzerinden geçecek olan akımın mertebesidir. Sen sen ol akımdan şaşma, kontaktör sınıfını motor çalışma formuna göre belirtmeyide unutma.
Seçimde yerine göre bir kademe büyük kontaktör seçmeyi masraf olarak görme. Başın ağrımadığı gibi daha uzun süre hizmet eder.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…