Motor etiket akımı

Şebeke gerilimi 690 V ise dediğiniz gibi yol verilir.Fakat 380 v ise verilemez.380V şebeke ile yıldız bağlantıda faz başına 220V gerilim düşer..Eğer etiket Üçgen380/yıldız220v olsaydı 380v şebekede yıldız üçgen yol verilirdi....

Yanlış bilgiler içerisindesiniz !!!!

Motor etiketinde D 400V / 690 Y demek. Benim bir sargıma 400V verebilirsin demektir. Böyle bir motora fazlar arası 400v 'da yıldız üçgen yol verilir !
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
:)

Devreye aldığım motor sayısı sizin yaşınızın belki enaz 10 katı kadardır ve ben teknik açıklamalar yapıyorum. Onlara cevap verin lütfen.
 
Küstah biri olduğunuz yaş konusundaki benzetmenizden belli,yaşım 42....

Megep yayınlarında bu işin mantığı çok güzel anlatılıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

bende yaşınızı 50 diye düşünmüştüm :)

Doğru bilen ve doğru bildiğini söyleyen küstah oluyor bu devirde :)
 
Gerek gördüğümde,bilmek istediğimde okurum tabi.Fakat bu anlatılan konuyu yaşadığım deneyimler neticesinde anlatıyorum..
 
Gerek gördüğümde,bilmek istediğimde okurum tabi.Fakat bu anlatılan konuyu yaşadığım deneyimler neticesinde anlatıyorum..

Yanlış deneyimler edinmişsiniz efendim yada yanlış hatırlıyorsunuz. Megep dökümanlarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst