Motor güç ve enerji hesapları

Sadece tek tekerlekte kullanılacak üretilen motor Sn. hlyahlan
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet Sn. Joker AC motor devride 3397 rpm 'dir.

Dusun tekerlegin bir turda 1 metre gitse yani cevre olcusu motorunu tam gucte calistirdigin zaman 3397 d/d dondumu tekerlek dakkada 3397 metre hizla gider 3397*60 dakka=203.8 km saatte gitmesi lazim o aracin ki ortalama 10 hp olan o motor sasiyi ve iki kisiyi o hizda goturemez bu nedenle o is olmaz yanar biseyler olur freknsiyla oynayip beste bir devirine dusursen gucte o kadar duser en az bese bir reduktor kullan o zaman 203/5= 40 km saatte ki o motor o yuku maks bu hiza kadar tasir bu demekki o motorun devrini dakada maks 679 devirde calistirman lazim buda sadece reduktorle maks guc alinarak yapilabilir yani motor tam frekans verince yine 3397 devirle donecek ama rediktor cikisinda 697 devi olacak bu devir icin 5e 1 reduktor yada sanzuman uygun

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Bu sistem kayis makarilariylada yapila bilir ornek ana tekerlek aksina motordaki carkin bes kati buyuk cark takilir mesela boylede dusurule bilir

arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
 
Sadece tek tekerlekte kullanılacak üretilen motor Sn. Hlyahkan
 
Bu motorlar özel motorlar illa şanzumana gerek yoktur sihri motorun kendisi
 
Çok teşekkür ederim Sn. joker , bu konu ile bayağı bilgilendim. Konuyla ilgili olarak herhangi bir pdf , belge vs. gönderme şanınız varmıdır ?
 
Hesaplamalara pek yardımcı olamayacağım bilenler mutlaka vardır cevap vermelerini beklemelisiniz :) Ben jantı rotor olarak kullanıyor olarak düşündüm . motorun direk tekerleğe bağlanması pek sağlıklı sonuçlar vermez .arkadaşımızın dediği gibi redüktör kullanmalısınız tekerlek çapına ve istediğiniz hıza göre redüktör oranını belirlemelisiniz yoksa motor hiç rahatlamayacaktır buda boşa giden enerji kayıplarına neden olur. 3397 devir demek (tekerleğin 1 turta 1 metre gittiğini varsayarsak) 3397 = dakikada 3,397 km. boşata saatte 203 km yol kat ediyor demek tabi tekerleğe yük bindiği zaman motorun devri düşecek çektiği akım artacak kalkışımızda ağır olacak 203 km hızada erişmemiz imkansız 13 beygir güç ile :) redüktör kullanarak torku arttırıp kalkış momentide okadar artırmış oluruz benim bildiklerim bunlar yanlışlarımda olabilir. 4:1 oranlı redüktör kullandık diyelim devir 4 e bölünür tork ve kalkışımız 4 kat artar hızımızıda 50 km saat yapabiliriz.
 
Teşekkürler Sn. Yılmaz , dediğiniz gibi diğer kullanıcaların yorumlarını beklicem.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,067
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst