seha_elektrik
Üye
demek istediğimi anlatamadım galiba termik korumamı motor korumamı diye sordular arkadaşlarda motor koruma dedi ve sigorta bile takma diyenler oldu bende motor korumamı termik korumamı arasında fazla fark yok demek istedim star stop derken birine açma kapama var demek istemiştimmotor koruma güzel yani bir faz gittiğinde motor zorlandığında devreyi keser dimi ayreten motor aşırı zorlnmadanda aşırı ısınırsada keser ama motor tor koruma ya kontaktör bağlayamazsın çünkü köntaktör çıkışı yok ama termik röle bağlayıp birde fazkoruma röleside konup köntaktör üzerinden motora enerji verilirse bir faz eksik geldiğinde motor zorlanmadan direk devre dışı kalır ve termik rölede motor aşırı zorlanmadan dolayı şıkıştığında termik vazifesini yapar tabi kıa devreye karşıda sigorta konmalımuratdagli ' Alıntı:sayın saha Elektrik benim anladığım kadarıyla sen ya soruyu yanlış anladın yorumladın,yada motor koruma derken senın bildiğinle bizim bildiğimiz aynı şey değil bence konuyu biraz daha dikkatli oku zaten soruyu soran arkadaş resimlerinide eklemiş ve demişki motor korumamı termik rölemi daha iyi korur. bende kendi adıma motor koruma dedim motor korumanın uzerindeki siyah ve kırmızı mandal senın anlatımından anladığım kadarıyla start stop değil şalteri açma kapama düğmeleri korumaya gectiğindede siah mandal dışarı cıkarkırmızı mandal içeri girer ve uzerınde termik ayar sahası vardır ve bu tip cihazlar 2 fazda kalsa bile devreyi otomatikman keser ve aynı anda Sigorta gibi kullanılabilir ve en uygun montaj yeri sistemin en başına takılmasıdır saygılarımla iyi çalışmalar