Motor Sürücülerim Sık Sık Arıza Yapıyor

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
880
Puanları
56
özellikle 2 aydır motor sürücülerim omron olsun telemekanik olsun arıza yapıyor en son dün telemacanique ınf hata kodu verdi bununla birlikte 3 üncü , problemi çözmek için nereden başlamalıyım harmonik yada voltaj dalgalaması olabilirmi fabrika beslemesi 229-230 arası
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
harmonik konusunda profesyonel bi firmadan yardım alıp harmoniklerini ölçtürmenizi tavsiye ederim. motor sürücü giriş reaktörü de kullanabilirsin...
 
ınf arızası dahili ana birim hatasıdır yani hafıza ile ilgili bi sorun var yani proğramlı compenatlarında sorun var kolay gelsin.
 
Bu sorunların
1__Cihazın tam olarak ayarlanmaması ve dc frenlemede fazla akım basması
2__Besleme dengesizlikleri
3__Dışardan gelen gürültülerden cihaz dahili kompenentlerde arıza yapmaktadır.

Elimde bi tane var InF arızası var daha bakmadım sorunu bulunca paylaşacağım kolaygelsin.
 
hızkontrol cihazlarının tamirleri yapılmaktadır 0212 674 90 63
 
50'C de kayıpspız çalışma
15kHz standaart IGBT tetikleme frekansı
Extra vernik korumalı kart standart
2 yıl garanti, 10 yıl ömür
Fuji Electric ürünlerini inceleyebilirsiniz.
 
arkadaslar telemecanique marka invertörleri schneider elektrik satıs sonrasına gönderin eger garanti süresi geçmemişse cihaz garanti kapsamından değiştirlir kolay gelsin sizlere:)
 
arızalanan kısım Şebeke tarafı evirici tarafımı ?
 
sürücüleri,power on şeklinde ve şebeke faz kontrol rölesi üzrerinden kilitleyerek kontaktörle beslemen kesintiler ve bozucu etkilerden en pratik şekilde sürücüleri korumanın yoludur
sebeke gidip geldiğinde sistem sen power on yapmadıysan enerjilenmez büyük ölçüde arızaları azaltır
 
sn. experteln çok doğru söylemiş,zaten üretici firmaların tavsiye ettiği bağlantı şekli de böyle,ama ilave bir kontaktör maliyeti getirdiğinden tercih edilmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,261
Mesajlar
924,793
Kullanıcılar
451,664
Son üye
OGÜN TOPUZ

Yeni konular

Geri
Üst