Bahçıvan BB 300 50W 1150m3/h Monofaze Aksiyel Baca Aspiratörü aldım ancak dınnn diye motor sesi var ve bu geceleri insanı rahatsız ediyor , bu sesi kesmek için birşey yapılabilir mi ?
Merhaba. Gölge kutuplu değil daimi kondansatörlü monofaze asenkron motorlarına uygulanan AC Elektrik akımının orijinal sinüs şekli bozulduğunda bu sesler oluşur, örneğin tam sinüs AC akımı yerine modifiye sinüslü AC inverterlerle bir akım uygulandığında vınlamalı sesli durumları olur. Monofaze asenkron motorlu aspiratörün üzerindeki daimi kondansatörün elektrik bağlantısını iyi kontrol edin. Bu bağlantısında sıkıntı yoksa bir kapasitemetre veya LCR metrenin kondansatör kapasite ölçeriyle üzerindeki farad değerini ölçün. Etikette yazılanla ölçülen değer tam olarak birbirini tutuyor mu? Kolay gelsin.
Ürünü yeni aldım üretici bunun önüne geçemeyiz motoru büyük, daha ufak motorlu almanız lazım dedi Bende bu fanın daha ufağı var onda herhangi bir ses yok. Dimmer ile denedim daha yavaş çalıştırıp sesi gidermi diye ancak en yavaş ta da en hızlıda da aynı ses var. Başka bir öneriniz var mı dır bilemiyorum.
Merhaba. Az önce linkinden ürünü incelediğimde 2 sene garanti süresinin bulunduğunu gördüm. Bu garanti süresinde daha küçük motorlu olanıyla değişebilirsiniz sanıyorum. Ancak motoru küçülünce çapı ayni kalıyorsa duvardaki delik yerine uygunluğu açısından ayni çap ölçüsünde olmalıdır. Bu değişimi garanti süresinde kabul ediyorlarsa hiç düşünmeden değiştirin derim, çünkü motor büyüklüğüyle orantılı gürültü (vınlama) sesi yetkili kişilerce size zaten bildirilmiş. Kolay gelsin.