Motor Yön Değişimi Nasıl Yapılır.?

arkadaşlar zaman ayrlı motor yön değişimi nasıl yapılır yardım edebilirmisiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar selamlar;

Bir dc motor, miline bağlı makara ile birşeyi belli bir mesafeye kadar götürecek, sonlandırma svicinden tetik alınca ters yöne dönerek başlangıca gelecek, başlangıç svicinden tetik alıp tekrar tekrar iki sviç arasında git gel yapacak. Bu şekilde devamlı olarak çalışacak bir sisteme ihtiyacım var. DC motorla 6 kontak röle kullanıp faz değiştirebiliyorum fakat start ve stop sviçlerinin bağlantıları ya da alternatif herhangi bir öneriniz lazım. Havalı silah poligonumuz için hareketli hedef sistemi yapmak istiyorum.
Bir motoru 5m ileri, 5m geri döndürmem kafi, ac, dc nasıl olursa olsun. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Dostum eğer AC motor ile yapıcak isen ki bence öyle yapmalısın invertör kullanmalısın atv 11 senin işini görür.Basit bir 24vdc güç kaynağı ve iki adet cisimden yansımalı sensör senin işini görür.İleri sensörün yandığında ,çıkışını invertörün Lı1 girişine bağla sonra geride iken gören sensörünün çıkışını invertörün Lı2 girişine bağla parametrelerini de ayarladıktan sonra sıkıntı çekmezsin.Forumda atv11 user maunal in türkçesi bulunmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,701
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst