Motorların Kw Hesabı

Sayın casiraghi bu sistemlerde mühim olan kalkış torkudur zaten. Kalkış yapılıyorsa hareket devam edecektir. Teknik olarak bu kalkış anının kaç saniiyede hangi hıza ulaşması gerektiği ile kalkış anını düşünmeliyiz. Buradan bulduğumuz ivme F=m*a formülü ile kuvveti verir, bu kuvvet sürtünme kuvveti ile toplanır. Bu kuvvet motor çarkının miliyle olan mesafesi ile çarpılır ve bir tork değeri bulunur. Bu motorun direk bağlı olması halinde motora düşen zorlayıcı direnç torkudur. Motor bahsettiğiniz redüktör sistemi ile bağlı ise bu oluşan direnç torkunu kuvvetten kazanç çevirme oranına bölersiniz. Motoru zorlayıcı torku bu şekilde bulursunuz.

Burada Bahsettiğim kuvvet toplamından sürtünme kuvveti olmayan kısmı atalet halidir.

Yalnız sonsuz dişli redüktör kullandığınızda kapıyı siz hareket ettiremezsiniz. Elektrik kesilse veya elektrikte sıkıntı olsa kapı herhangi bir halde kalabilir. Birşeyi sıkıştırsa anlık müdahale edilemez.

Başarılar dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.



Burada ki 5000 nerden geldi anlayamadım. Yük ise 500 kiloydu. Anlatırsan memnun olurum.................................
 
Arkadaş kendisi cevaplayabilir ama ssorunuza yanıt olursa 1kg=10 N Kuvvet birimi N. 9.81 gibi bir katsayı kısaca 10 gibi kullanılır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…