Motorların Kw Hesabı

Sayın casiraghi bu sistemlerde mühim olan kalkış torkudur zaten. Kalkış yapılıyorsa hareket devam edecektir. Teknik olarak bu kalkış anının kaç saniiyede hangi hıza ulaşması gerektiği ile kalkış anını düşünmeliyiz. Buradan bulduğumuz ivme F=m*a formülü ile kuvveti verir, bu kuvvet sürtünme kuvveti ile toplanır. Bu kuvvet motor çarkının miliyle olan mesafesi ile çarpılır ve bir tork değeri bulunur. Bu motorun direk bağlı olması halinde motora düşen zorlayıcı direnç torkudur. Motor bahsettiğiniz redüktör sistemi ile bağlı ise bu oluşan direnç torkunu kuvvetten kazanç çevirme oranına bölersiniz. Motoru zorlayıcı torku bu şekilde bulursunuz.

Burada Bahsettiğim kuvvet toplamından sürtünme kuvveti olmayan kısmı atalet halidir.

Yalnız sonsuz dişli redüktör kullandığınızda kapıyı siz hareket ettiremezsiniz. Elektrik kesilse veya elektrikte sıkıntı olsa kapı herhangi bir halde kalabilir. Birşeyi sıkıştırsa anlık müdahale edilemez.

Başarılar dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1. Kapıyı ne hızla açmak istiyorsun.
2. Kapı ne kadar metre hareket edecek.

mesela 10metre hareket edecekse. İş = Kuvvet x Yol = 5000x10 = 50000 joule
25 saniyede açılsın dersen 50.000 / 25 = 2000W. Yani 2 kw.


Bu tabi ki ham veri. Sen kötü durumları düşünere 5kw motor seçersin. Dişli ve devir sistemini de öyle ayarlayacaksın ki kapı 25sn de açılsın. İyi ayarlayamayıp 10 saniyede açılacak şekilde yaparsan bu motor yetmez.

Ayrıca kapı güzel tekerlekli filan ise 2 kw bile kurtarır bunu

Kapıyı şu an kaç kilo iterek açabiliyorsun bunu tayin edebilirsen daha iyi olur. Örneğin 100kg yük verecek şekilde asılınca rahat açılıyorsa yukarıdaki hesapta 5000 yerine 1000 koyacaksın



Burada ki 5000 nerden geldi anlayamadım. Yük ise 500 kiloydu. Anlatırsan memnun olurum.................................
 
Arkadaş kendisi cevaplayabilir ama ssorunuza yanıt olursa 1kg=10 N Kuvvet birimi N. 9.81 gibi bir katsayı kısaca 10 gibi kullanılır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
921,001
Kullanıcılar
450,958
Son üye
cybershot123

Yeni konular

Geri
Üst