Motorlarda, Yıldız-üçgen Direk üçgen Bağlantı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bazı durumlarda örneğin motor direk yüke bağlıysa (rediktör gibi) direk üçgen çalıştırmak zorunda kalırız. Biz 37,5 kW için bunu yapmak zorunda kaldık. Uygun şebeke ve tesisat varsa oluyor.
 
arkadaşlar bir sorum olacak motoru üçgen çalıştırmanın sakıncası varmı motor 2,5 kw
 
Eteketinde yazılanlara bak bu bilgiler ile karşılaştır.
 
etikette 380v yıldız 1,5kw 380v üçgen 2,5 kw yazılı yani mataor çift devirli motor redüktöre bağlı
 
deniz035 ' Alıntı:
etikette 380v yıldız 1,5kw 380v üçgen 2,5 kw yazılı yani mataor çift devirli motor redüktöre bağlı


eğer bu değerler yazıyorsa hiç bir sakıncası yok.
 
Termik manyetik şalterlerle ilgili takıldığım bir nokta var. Şalterlerin üzerinde yazan Io, Ir, It gibi Akımların ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Bir zahmet ilgilenir misin?
 
Bazı şalter üreticilerinin yazdıları farklıda da olsa şalterler için geçerli olan akım ve ömür bilgileri bunlardır.
Pratik olarak yazılan en büyük değer kısa devre kesme akımı kapasitesi, 2 büyük değer anma akımı (bir grafik üzerinde gösterilmiş kaç saniye boyunca geçirebileceği max. akım), 3 değer işletme akımıdır (nominal akım) eğer üzerinde 2 ayar düğmesi varsa 0,6 yada 0,8 ila 1 arasında ayarlı olan termik akımın ayarı, 1-2-3-...şeklinde olan manyetik akımın ayarıdır. Bazı şalterlerde 3 faz için ayrı ayrı temik ve manyetik akım ayarı olur.

Nominal akım (In) : Normal atmosfer şartlarında şalter devreye sokulduğunda sınır ısınmanın ve sınır sıcaklık derecesinin aşılamayacağı akım değerine nominal akım denir.
Konvansiyonel açık hava ısıl (termik nominal) akım (Ith): şalterin termik nominal akımı imalatçı tarafından bildirilen en büyük akım değeri olup dış muhafazası olmadan, açık havada 8 saatlik işletmede, şalterin hiçbir bölümünde aşırı sıcaklık derecesi sınır değerlerini aşmayacak şekilde şalter üzerinden geçirilebilecek olan akımdır.
Beyan çalışma (nominal işletme) akımı (Ie) : Bir şalterin nominal işletme akımı imalatçı tarafından bildirilir ve nominal işletme gerilimine, nominal frekansa, nominal işletme cinsine, kullanma kategorisine ve muhfaza cinsine bağlıdır.
Beyan Kapama kapasitesi : Bir şalterin beyan kapama kapasitesi, belirli kapama şartlarında şalterin yeterli bir şekilde kapayabileceği imalâtçı tarafından açıklanmış bir akım değeridir. Beyan kapama kapasitesi, ilgili mamul standardına göre beyan çalışma gerilimine ve beyan çalışma akımına atıf yapılarak açıklanır.
Beyan Kesme kapasitesi : Bir şalterin beyan kesme kapasitesi, imalâtçı tarafından açıklanan belirli kesme şartları uyarınca, şalterin yeterli bir şekilde kesebileceği bir akım değeridir. Bir şalter, kendisinin beyan kesme kapasitesine kadar (dahil) herhangi bir akm değerini kesmeye yeterli olmalıdır.
Beyan kısa devre kapama kapasitesi (Icm) : Bir donanımın beyan kısa devre kapama kapasitesi, beyan frekansında, a.a. için belirtilen bir güç faktöründe veya d.a. için zaman sabitindeki beyan çalışma gerilimi için imalâtçı tarafından bu donanıma ait belirlenen kısa devre kapama kapasitesinin değeridir. Bu değer, önceden belirlenen şartlar uyarınca en yüksek beklenen tepe akımı olarak ifade edilir.
Beyan kısa devre kesme kapasitesi (Icu) : Bir donanımın beyan kısa devre kesme kapasitesi, beyan frekansında, a.a. için belirtilen bir güç faktöründe veya d.a. için zaman sabitindeki beyan işletme gerilimi için imalâtçı tarafından bu donanıma ait belirlenen kısa devre kesme kapasitesinin değeridir.
Mekanik ömür : Bir donanım, mekanik yıpranmaya karşı dayanımı hususunda ilgili malul standardında açıklanan yüksüz (yani ana kontaklarda akımsız), herhangi mekanik bölümlerin değiştirilmesi veya bakımından önce neticelenebilen çalışma çevrimlerinin sayısı ile karakterize edilir;
Elektriksel ömür : Bir donanım, elektriksel yıpranmaya karfşı dayanımı hususunda tamir ve değiştirme yapılmadan ilgili mamul standardında verilen bakım şartlarına ait yükteki çalışma çevrimi sayısı ile karakterize edilir.
 
deniz035 ' Alıntı:
etikette 380v yıldız 1,5kw 380v üçgen 2,5 kw yazılı yani mataor çift devirli motor redüktöre bağlı
bahsedilen motor değişken güçlü ama 380 V gerilim altında çalışan bir dahlender motordun . buradaki yıldız -üçgen muhabbeti yolvermeyle alakalı dill motorun hangi devirde çalıştırılacaği ile alakalıdır. Eskiden (redüktörler fazla revaçta dillken ve de inverterler yokken 9 bu motorlar fazlaca kullanılırdı.
 
bana termistör ve faz koruma röleli yıldız üçken yol verme devre şemasının açıklaması gönderebilirmisiniz
 
işine yarar sanırım çizim zaman alıyor 4x4 lük olmaya bilir
 

Ekli dosyalar

  • yıldız üçgen.jpg
    105.2 KB · Görüntüleme: 319
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…