MSI batarya sorunu

Hocam çok teşekkür ederim zahmet oldu. 1. Soru galiba yanlış anlaşıldı. Şarj anlamında değilde bu bms devrelerinde genelde pil sayısına göre seçilir ya. 4 pillik bi devrede 3 veya 2 pil kullanılır mi diye sormuştum. Veya atıyorum 5s devrede 4 veya daha altı sayıda....

Her devrede ayni olmuyor. Kullanilabilenler var. Aliexpresste satilanlara bakarsaniz aciklamalarinda yazar. Genelde amacinda kullanmak daha iyi sonuç verir. Eger aciklamalarda 4s devrede 3s de kullanabilirsiniz yazmıyorsa çıkışta voltaj olmayacak ya da bekleneni vermeyecektir.

[emoji1433][emoji1433][emoji1303] eyvallah hocam bir de özel mesaj gönderdim dize. şöyle bir tp4056 alternatifi buldum ilgilenen olursa
O zaman isteyen herkese faydası olması açısından şunu sorayım elimde resimlerimi eklediğim matkap ve piller var resimde 12 pil var ama elimde 2 tane daha var ayrı aynı grubun pilleri görünüşe göre hepsi seri bağlı. 1.2v ni-cd toplamda 16.8v yapıyor belki bir 1,2 pil daha eksik olup 15-16 pildi en başında bilmiyorum şu anda 14 pil var. Bu matkaba lithium batarya yapmak için neler gerekiyor? bir de bu bms var ama yetmeyecek biliyorum sanırım 5s bms kullanmam gerekiyor?

Ekli dosyayı görüntüle 63131

Ni-Cd piller tam şarj olduğunda 1.44 volt oluyor. Biz düz hesap 1.40 kabul ediyoruz. Sizde kaç tane pil varsa 1.40 ile çarpın. 14 pil varsa tam şarj olduğunda 19.6-20 volt civarlarında olması lazım bataryanın.

4 tane 18650 de tam şarj olduğunda 16.8 volt olur ki belki de size yetecektir. Bunu da geçici de olsa sistemi kurup deneme yaparak anlayabilirsiniz. Tabi pilleri şarj etmek lazım. Kısa yoldan şöyle söyleyeyim. TP4056 gelince pillerin hepsini tek tek bir şarj edin. Sonra da BMS'ye bağlayın. Bağlantıya dikkat edin yoksa BMS bozulabilir (Bu arada onun fotografını atmadınız). Sonra da matkabı dener gücüne bakarsınız. Yeterli gelirse 4s de olur.

BMS'lerin hiçbirisi şarj esnasında akım sınırlaması yapmaz. Sadece aşırı akım ile şarj edilmeye çalıştığınızda geçişi durdurur o kadar. Onun için akımı ve voltajı sizin ayrı bir güç kaynağı ile veya devreyle ayarlamanız gerek.

Sizdeki BMS'nin linki varsa özellikleri orada yazar.

Aslında bms yi attım en alttaki ekli dosya yazan linkte neden öyle gözüküyor bilmiyorum tekrar atayım olmazsa

Hocam bir de şarj modülü olarak biraz pahalı ama xh-m603 bunu kullansam sonuçta 10-30v arası çalışıyormus ve göstergeli

https://urun.n11.com/diger/xh-m603-...rol-devresi-12v-24v-jel-aku-lityum-P422154874

Ve onu beslemek için de elimdeki üstteki resimdeki bataryayi kullansam?

Son düzenleme:
Şunu unutmamak gerekiyor; 18650 lityum piller de kendi aralarında kullanım yerlerine göre farklılık gösterirler. Fark, deşarj akımlarıyla ilgilidir. Yani biri anlık 20-30Ah akım verebilirken bir diğeri 1-2Ah akım verebilir. Dolaysıyla matkaplardaki Ni-Cd piller yerine voltajı tutturacak sayıda 18650 kullanırken, zorlanma durumunda aşırı akım çekmede matkap tamamen durabilir!
1.Sanırım takımı tamamlamak gerekiyor.
2.Her bir pili TP4056 ile şarj etmek daha sağlıklı. Hepsi aynı özellikteyse uzun süreli paralel şarj olabilir.
3.18650 pileri veya tüm batarya tiplerini kaç mA ile deşarj ettiğinize bağlı olarak farklı kapasite ölçersiniz. Yani 100mA ile deşarjda 1500mA kapasite okurken, 400mA da 1000mA kapasite ölçülebilir.
4.Yeterince sayıda markalı, yüksek kapasite 18650 hem matkapta hem de dizüstü bataryalarında puntalama yapmak mümkünse ve hepsi eşdeğerdeyse kullanılabilir.

Teşekkürler hocam peki bi üstteki sorumla alakalı sizin fikriniz nedir?

Bu modül 12/24 volt kurşu/lityum akü şarjı içindir. TP4056 tabanlı ya da daha önce paylaştığım 18650 ve türevlerini destekleyen veya benzeri bir şarj cihazı ile daha sağlıklı şarj imkanı olur. En ucuzu TP4056 ile tek tek şarj. 3S, 4S gibi seri şarj modülleri ile eşdeğer özellikteki pilleri şarj etmek lazım.

Seri bağlayıp aşırı şarj aşırı deşarj voltajlarını ayarlamak(12/24V ye denk getirip) gerekiyor. Yani tek tek şarj için değil etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…