Muammer YILDIZ'ın cihazı ile ilgili yabancı döküman. (iç yapısı, test sonuçları vs..)

sn kabiliyet, bahsettiğiniz şekilde bir bacanın yapılması mümkün olmamakla birlikte yapılması durumunda dahi baca işlevi göreceğini sanmıyorum. Malum yerçekimi nedeni ile parçacıklar yükseklere çıkamayacaklardır.

Tekrar etme gereği hissediyorum, benim hayalimdeki malzeme ısıyı herhangi bir düzeneğe sokmadan doğrudan elektriğe çevirecek, güneş panelinin Elektrik üretmesi gibi mesela. Bu malzeme böylece gece gündüz demeden ısı olan heryerde üretecek. Denizlerde, yazın atmosferde, icabında toprak altında vs. umarım günün birinde yüksek verimli bir madde geliştirilir.

saygılar


bazı stirling motorları ufak sıcaklık farkında bile calıabiliyor incelemenizi tavsiye ederim

Isıdan nasıl elektrik üretileceği konusu benim aklımda şöyle canlanıyor.
Termik santrallerde kömür vs. yakarak ısı elde ediliyor. Bu ısı bacalardan atmosfere gitmek isterken %60 kadarı elektriğe dönüşüyor ve %40'ı kayıp olarak atmosfere çıkıyor.
Uzayda atmosfer olmadığı için sıcaklık duruma göre değişiyor. Uydulardaki güneş panelleri dünyadakinden biraz farklı yapılıyor. Bu panellerin ön kısımlarının sıcaklığı 200[SUP]0[/SUP]C den daha yüksek, arka kısımları (güneş almayan) -150[SUP]0[/SUP]C olmakta.
Benim düşüncen dünyada 30[SUP]0[/SUP]Colduğunda 30 - (-150) = 180[SUP]0[/SUP]Csıcaklık farkı oluyor.
Dünyadan atmosferin dışına kadar bir termik santral bacası uzatılırsa 180[SUP]0[/SUP]Csıcaklık farkı olan bir santral kurulmuş olur. Bu santrale verilen 100% lük bir ısının %40'ı bacadan kayıp olarak uzaya bırakılır, %60'lık olan verimde dünyada kalır. Bu %60'lık verim elektrikten sonra yine kullanılıp ısıya dönüşücektir.
Eğer bu olay daha pratik bir şekilde yapılabilinirse bence çok güzel bir icat olur.

Piezoelektrik olayı ise kullanılan yerler çok, fakat uygulanan gücün sürekli değişmesi gerekiyor diye biliyorum örnek olarak elektrikli çakmaklar.



atmosferin dışına insanlar zar zor çıkarken birde bacamı yapacaklar olumsuz olmak istemiyorum ancak cok düşük ihtimal

birde ısı uzayda sadece foton üzerinde taşınır uzayı boşluk kabul edersek etkileşecek maddeler olmadığı için ısı uzayda foton dışında başka birşeyle taşınamaz bu yüzden uzaya ısı vermenizde mümkün değil

ayrıca atmosferin üst katmanlarına cıkarsanız kütle çekim etkisi azaldığı için oksijen miktarı azalır işçi yada makine ile yapımı bile söz konusu değil

saygılar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Degas dostum bizim amacımız ucuza enerji üretmek olmasa bile enerjinin ne olduğunu anlamak, yani enerji tekbaşına dönüştürülebilir birşey değil.
Esas kullanılabilinir enerjinin potansiyel enerji farkı olarak düşünüyorum.
Yani sıcaklık, yerçekimi, Elektrik vs. hepsi enerji farkından çıkıyor.
Amaç birşekilde enerji farkı yaratıp ucuza sürekli enerji üretmek istiyoruz.
 
enerjinin potansiyel enerji farkından üretildiğini düşünmüyorum örneğin: iki elinin aynı kuvvette olduğunu düşünelim iki elinde bir potansiyel enerji farkı olamadığı halde birbirlerine enerji uygularlar yanlışmı düşünüyorum ?
 
Bence yanlış şase olmadan artı gerilim tek başına işe yaramaz. Yine hava basıncı diğer bir basınç farkı olmadan işe yaramaz. Dünya üzerinde eşit heryer eşit sıcaklıkta olursa değişik hava basınçları oluşmaz be rüzgarda oluşmaz. Arabaların egzozdan dışarı verdikleri basınç normal hava basıncına eşit olursa sistem çalışmaz. Yani enerji tekbaşına işe yaramaz. Havadaki ısı enerjisini Elektrik enerjisine dönüştürmeyi çok düşündüm ama dönüşmesinin imkanı yok gibi görünüyor. Kapalı bir odayı klima ile soğutup, dış ortam ile sıcaklık farkı yapmayı düşündüm, daha sonra bu sıcaklık farkının %70 ini elektriğe ve %30 unu kayıp olarak odaya verilmesini düşündüm ancak hesabıma göre klimanın enerjisinden daha fazla elektrik üretemem.
Yani olur diyen varsa ve uygulanırsa dünyada yeni bir çağı başlatır.
 
Arkadaşlar enerji ile ilgili fizik kanunları yeniden yazılacak sanırım. Enerji yok olmaz diye bir şey yok bence bu yanlış enerji yok oluyor.
iyice ölçüp tartarsanız anlarsınız neden böyle düşündüğümü.
 
yenilenebilir enerjide özellikle rüzgar ve güneşten alternatif ve daha çok verimli olan birçok kaynak var ve bu kaynaklar bilinerek kullanılmıyor sadece Türkiye de değil tüm dünyada aynı şekilde bunu istemeyenler başta doğalgaz ve petrol şirketleri, petrole ihtiyacımızı hemen hemen sıfırlayacak öyle kaynaklar var ki
 
söyleyin de biz de bilelim sayın eraycx
düşünün bakalım rüzgar nasıl oluşur
1- başınç farkı
2- ısı farkı
burdan yola çıkıp yapay rüzgar elde edilebiliniyor ve bu rüzgar, sürekli aynı hızda esiyor. Bu projenin patenti alındı ama Enerji bakalınğı ve hiçbir şirket buna yatırım yapmadı.
projeyi daha iyi anlayabilmeniz için size örnek olarak termik santrallerdeki soğutma kulelerini gösterebilirim tabi bu kulelerde ısı farkı çok fazla olduğundan rüzgar çok şiddetli kulenin giriş kapısında durursanız ayaklarınızı yerden kesebiliyor.
 
Arkadaşlar enerji ile ilgili fizik kanunları yeniden yazılacak sanırım. Enerji yok olmaz diye bir şey yok bence bu yanlış enerji yok oluyor.
iyice ölçüp tartarsanız anlarsınız neden böyle düşündüğümü.
enerjinin nasıl yok olduğunu bir örnekle açıklarsan sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst