Multimetre nasıl patlar

Bizim fabrikada Fluke vardı. Çok güzel patladı üstelik kağıtlarada sıçradı kıvılcımlar az kalsın yangın çıkartıyordu. Arkasına baktım Çinde üretilmiş. Siz siz olun markalıda olsa özellikle Çin malı olandan uzak durun. Bu Chauvin Arnoux MTX3281 nerde üretiliyor ürün özelliklerini nerden görebiliriz?

Fransa'da üretiliyor. Kullanım kitapçığına ekten ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • aemc_instruments_mtx3281b_comcm_multimeter_manual.pdf
    801.2 KB · Görüntüleme: 0
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hakan Bey bu Chauvin Arnoux'un multimetresi gerçekten çok güzelmiş. Penampermetre almadan bu cihazla akım ölçümü nasıl yapabiliriz?
 
Multimetreyi Pensampermetre gibi kullanmak için Chauvin Arnoux MA100 Esnek akım klampları kullanabilirsiniz. Örneğin MA100-70mm ile 500mA ile 3000A arası akım ölçebilirsiniz.
 
görüntüde dikkat edilirse akım ölçme modunda patlama oluyor
şimdi sen max 10 amper modunda 30 amper geçirirsen elbet patlar
kolaysa pens ampermetreyle akım ölçerken patlat ölçü aletini dimi.
 
görüntüde dikkat edilirse akım ölçme modunda patlama oluyor
şimdi sen max 10 amper modunda 30 amper geçirirsen elbet patlar
kolaysa pens ampermetreyle akım ölçerken patlat ölçü aletini dimi.

Multimetreler genellikle masa üstünde kullanılıyor ama pensampermetre daha da tehlikeli. Pensampermetreleri ölçüm yaparken elinizde tutuyorsunuz. Çin Pensampermetresinin maliyeti EXW 3,3 USD. Bu cihazlar Türkiye'de 20-60 USD arasında satılıyor. 3 dolarlık bir ürünü 1000A geçen bir kabloya kendi ellerinizle takıyorsunuz ve riskiniz inanılmaz. Bu tip bir pensampermetrenin nasıl patladığına ilişkin bir görüntüyü bir testte görmüştüm eğer video'yu bulursam linkini burdan iletirim.
 
Chauvin Arnoux MTX3281 multimetresini satın aldık. Gerçekten çok farklı ve güzel bir ürün. Cihazı elinize aldığınızda güven veriyor. Fabrikadaki tüm multimetreler oyuncak gibi kaldı yanında...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,062
Mesajlar
922,930
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst