Musluk Suyundan Elektrik Üretecek Jenaratör Buldum Mini Hes

silvestir, sana katılıyorum. Bina girişinde kullanılırsa daha faydalı olacaktır. Mesela merdiven sahanlıklarının aydınlatması beleşe gelebilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
silvestir, sana katılıyorum. Bina girişinde kullanılırsa daha faydalı olacaktır. Mesela merdiven sahanlıklarının aydınlatması beleşe gelebilir.

O kadar elektrik üretebileceğini sanmam, faydalıda olmaz.Siz ne kadar enerji üretirseniz musluktan çıkan suyun basıncıda o miktarda az olacaktır.
 
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez. Bunu ana hat su borusuna bağlarsın bir bölgenin (akülü-invertörlü)çevre aydınlatmasını sağlarsın amennah derim. Böyle bir projede bile ana hat basıncını bir miktar düşürecektir.
 
4V gerilim ve üretilecek gücün pratik olarak bir işe yaramaz. Apartman girişine konduğunda dairelerde musluklar daha sık açık kalacağından daha sürekli güç elde edilecektir. Ancak yine musluklar çok dengesiz açılıp kapatılacağından çıkış akımı da çok dengesiz ve çoğu zaman musluk kapalı olduğunda da sıfır olacaktır.Bu sistem bu hal ile kullanışsızdır. alçak gerilim cihazları için kullanılacaksa 1 akü ve 1 adet 220VAC inverter ve de bunlar için bir panoya ihtiyac olacak. Beslenecek yer için de ilave kablo kontaktör vs derken bu iş 1000-2000TL den aşağıya maledileceğini sanmıyorum. Kısacası tamamen zarar bir çalışma.

Ayrıca sular idaresi anahat üzerinde böyle bir cihaza da itiraz edebilir. Çünkü anamerkezden suyu basınçla göndermek için kullanılan ana pompaların enerjisi burada izin olmaksızın elektriğe dönüştürülerek kullanılıyor.
 
Basinc tabiki dusecek. Amac o zaten. Sebeke basincindan calmak. Sular idaresinin bir zarari yok. Sana 4 bar ile su gonderiyorsa mesela yine 4 barla gonderecek sen 2 barini elektrige cevirip 2 barini suyun ust katlara cikmasi icin kullanirsin. Ama sonra basincim dusuk diye sikayetci olursan o zaman problem cikar iste.
 
su işleri idareleri suyu o basınça çıkarmak için büyük yatırımlarla pompalar kullanıyor onun parasıda bizim cebimizden çıkıyor bir kazanç yok bence ayrıca lokal olarak kendi evinde yapabilirsin belki ama apartmana falan konulamaz en üst katta oturan 2 gün sonra onu söküp atacaktır :)
 
bu cihaz evde hiç bir işe yaramaz hatta hiçbir yerde merdiven aydınlatması için yeterli güç çıkaracağını zannetmiyorum işe yaramaz ayrıca cihaz için yeterli bilgi verilmemiş sadece volt olayına girilmiş ne kadar güç çıkardığı yazılmamış çıkardığı elektrik için harcadığımız suya yazık olur.
 
Sen yine harcadığın suyu harcayacaksın birader. O arka planda yapacak işini. Ayrıca sular idaresi ile bir problemi yok bu cihazın. Musluğu açtığın zaman zaten o dev pompaların harcadığı enerjiyi havaya atıyorsun, Farzet ki bunu musluğun çıkışına havaya koydun orda dönüyo, sular idaresine bir zararı var mı yok.. Çarpıtıyorsunuz yani. Hee en üst kata zar zor yetiyorsa basınç o zaman zaten konulmaz bunda herkes hemfikir. Ama düşük rakımlı biyerde oturuyorsanız problem cıkmaz
 
Güzel bir cihaz ama Şebeke suyu elektrikten daha pahalı olduğu için biraz düşündürücü
 
1 aile 100 lt su harcasa 20 daire olsa. gunde 2 ton yapar. 1 bar calsam sebekeden 10m su sutunu yapar. yani 1 ton suyu 10 metre kaldırmak icin gereken enerjiyi sebekeden alabilirim. mgh=2000x9.81x10 = 200000Joule = 55 Wh yapar.

Sensörlü filan birseyler kullanıyorsan 15 watt tasarruflu ampulle toplamda 3.5 saat lamba yakabilirsin. Yani 1 gün merdiven aydınlatması yapar bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,068
Mesajlar
922,980
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst