Musluk Suyundan Elektrik Üretimi.

testcimurat

Katılımcı Üye
Katılım
24 Mar 2010
Mesajlar
619
Puanları
56
Elbette akan musluk suyundan bir miktar elektrik üretilebilir. Benim öğrenmek istediğim. Sensörlü muslukları çalıştıracak kadar elektriğin üretilip üretilemeyeceği. Yani bir sensörlü musluk kendini çalıştıracak kadar enerjiyi kendisi üretebilirmi .

Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.

Kolay gelsin......
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
üretir. (basınç çok düşük değilse tabiki evden eve (katlar arası) değişiyor )
Ancak ürettiği elektriğin bir kısmını depolamalıdır zira ilk başta suyun akışına izin verecek kadarlık bir enerji kendisinde var olmalıdır.
bende bir step motor var ve ucundaki çarkı çevirmek oldukça kolay çark çevrildiğinde ise bayağı elektrik
üretiyor. Ancak bu sensör sistemleri çok fazla elektrik çekmiyordur bu yüzden böyle bir ilk yatırımın fizibiliteside düşünülmelidir.
step motor 7 TL iki bir kapasitör 5 TL diğer elektrik ekipmanları ile 10 tl'yi bulur (sadece elektrik üretme birimi için bu fiyat diğer ekipmanlar zaten elektriği dışardan isteyen sistem ile aynı).
 
Aslında suyu biz ister istemez kullanıyoruz,neden tesisata bağlı bir jeneratör olmasınki değerlendirmiş oluruz.
 
astarı yüzünden pahalıya gelir olmaz diye bir şey yok ama jeneratörün sürekli çalışması için sürekli su harcanması lazım su kullanılmadığı zaman problem çıkacaktır şöyle olabilir jeneratörden çıkan elektrik bir yerde depolanır sonra bir invertör yardımıyla kullanılabilir fakat şuda düşünülmeli bu jeneratörü bir binanın ana kolonuna bağlasak dahi kolondan geçen suyun debisi her zaman aynı olmayacağından dolayı jeneratörden çıkan güç aynı olmayacaktır
 
şimdi arkadaşlar bu sitemi yıllar önçe düşünmüştüm ama bende öyle bir şey vardırki bir elektrik kaynağı üretirken başka yerdende elbette eletrik harçanmaması lazım bana göre böyle bu yüzdende rüzgar ve güneş enerjisini hep sevmiştirim şimdi biz tesisattan güç çekeçez elbette buda evlere mahallelere su basan motora güç bineek bu seferde o motorda bizim elde ettiğimiz elektrikten daha fazla enerji çekileçek haa bizde dersek bizimi ilgilendirir banane dersek bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersek o bin yılda biter bu olayın uçu gene bizi bulur bu bedelde herkesin bunu böyle kullanması ile bize yeniden elektrik su yol yardım fatura olarakta döner
 
Hayir ana pompaya daha fazla guc binmiyor. Sana ihtiyac fazlasi basinc geliyorsa biz bu fazlayi kullaniyoruz. Kullanmazsan eger suyun musluktan daha fazla fiskirarak bu fazlayi kullanacak
 
Sudan elektrik üretebiliriz. Fakat bazı sıkıntılar doğacaktır. Başta sensörlü musluk suyu kullanmadığımız zaman da çok küçük miktarda olsa elktriğe ihtiyaç duyar. Su akarken de selenoid suya yol vereceğinden de oda enerjiye ihtiyaç duyar. Su akarken elektrik üretebilirsiniz ama üreteciniz su şebekesine karşı kuvvet uygulayıp suyun akışını ve debisini düşürecektir. Bu da suyun akış hızını ve oranını düşürecektir. Bu arada selenoidin elektrik ihtiyacını karşılayacaksınız ve elektriği deplamanız gerekmektedir. Bunu da pil ile yapabilirsinz. Bu da suyun miktarını ve basıncını bayağı etkiliyecektir. Sağlıklı bir musluk olma ihtimali kalmıyacaktır. Bir de arkadaş şehir şebekesine etki edeceğinden bahsetmiş. Elektrik üretimi girişi değil de şıkışı etkliyeceğini düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…