nötürde elektrik kaçağı

oserder

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
bazı evlerde otamatik sigortayı kapattığımızda(fazı kestiğimizde) nötüre kontrol kalemiyle baktığımızda elektrik olduğunu görüyoruz. bu neden kaynaklanır? ne yapmamız gerekir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektirik kaçağı vardır genelde eski binalarda olur topraklama su borusuna bağlanır ana girişten binaya kaçak var
 
evet dediğin gibi bi ara başıma gelmişti şöyleki su borusunda vatandaş çarpılıyormuş bende komple dış hattı değiştirmiştim bina 3 katlıydı bide. 4x6 çekip panoyuda dışsrı alıp verdim coşkuyu.:)
 
sigorta girişlerinin hepsine faz mı bağlanmış nötr mü bağlanmış kontrol etmişseniz ve hepsinde faz bulunuyorsa armakurt arkadaşımızın tahmini doğru gibi görünüyor.
 
sigortaların hepsinde faz bağlanmış dolayısıyla çıkışı faz.sigortaları kestiğimizde prizin nötüründe ceryan gözüküyo. dış hattımı değiştirmemiz gerekiyo. evde toprak hattı yok. prizler topraklı değil.
 
Alt komşuda su borusuna topraklama yapmış olmasın :D .Sonuçta evin sigortalarını kapatmışsın
 
Seri lamba ile kontrol et, sigortasız içeri giren kabo alabilir.lambadan geri düş olabilir hemen en kötüsü kaçak var deme.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,939
Mesajlar
921,851
Kullanıcılar
451,115
Son üye
Grgt14

Yeni konular

Geri
Üst