nötürde elektrik kaçağı

ben başka bir konu üzerinden cevap cermek isterim bu sitede yeniyim ama şöylede olabilir aynı binada veya çok yakınlarda sıfırlama yapıldıysa buda nötürde ufakta olsa bir gerilim gösterir,,,bu sıfırlama yapılan yerde birden fazla makina çalışıyor ise çarparda ...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu olay trafolar yıldız baglandıgı ıcın ve dengesız yuklenmeden kaynaklanan faz kaymasıdır yanı herabone aynı yuku cekmedıgı ıcın bipotansıyel fark oluo ve buda notre yansıo
 
Bu sorun sigortalar kapalı iken hala devam ediyorsa .?? Bu sebekeden kaynaklanır.
1.sebeke de dengesiz yük vardır dengesiz yük oldugunda teorik olark nötur noktası kayma yapar 3 fazlı vektör ile cizeseniz kaymayı görebilirsiniz.
Bunu için dir ki trafolar da notur noktası sebeke topraklaması yapılır.
2. Nci side binaya gelen hatın yetersiz kaldıgı durumlarda olusuryuk dengesizligi ve notur hattı yetersız kalır. Notur noktası kayma yapar.
Birde binanın panosun da notur gevsek olabilir bu durum da da aynı olayı yasarsınız.
 
Nötr den çarpılıyorsan tedaş ı ara trafo işletme topraklaması zayıflamış olabilir
 
oonur arkadasımızın dediğide olabilir sayaç ve sigortaya sokmadan bir prize kaçak çekmiş olabilirler tabi apartman dairesi değilse.
 
1 sigorta nötre bağlı
2 hattınızın nötr hattı bir şekilde toprakla yer değişmiş
3 kontrol kalemi sizi yanıltıyor ölçü aleti ile faz nötr arası nötr toprak arasını ölç nötr ile toprağı ölçtüğünde az bir voltaj 10 v gibi görebilirsin ama 220 civarı bir değer görüyorsan hemen yetkili bir elektrikçi çağır çok tehlikeli bir durum olabilir
4 elektrik konusundaki küçük bir ihmal insan hayatına sebep olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,940
Mesajlar
921,855
Kullanıcılar
451,120
Son üye
Ersin Alkan

Yeni konular

Geri
Üst