Recep İvediğin keçiörenin elektriği bana girdi ; çıkamayınca içimde patladı gibi olmuş . İlk önce bir şunun tespitini yapmak lazım ; bu daire 3 fazla mı besleniyor ; besleniyorsa Allah aşkına ne kadar bir kurulu ya da talep gücü varda üç faz çekilmeye gerek duyuldu . Bence bu işte bir yanlışlık var ; arkadaş burada fazları aynı ya da ayrı derken linyeleri kastediyor herhalde.......bak sunu anlamıyorsun nötr de akım fan dolaş mıyor
akım nedir (anlıyacağın şekilde söyliyim) duvardaki prizde 220 volt var nası var fazla nötr arası var
orda suan akım varmı yok çünki senin prizine bişey takılı diil.
ok
akım demek sistemden çekilen gücün şiddeti diyelim 220 de anla diye sembol yazıcam sadece
I=w/v hani diyosum ya buzdolabo 1000w diye yani
1000w/220v=4,54 A ok.
şimdi nötr kopuk oldu için;
senin makınaların zaten çalısamayacak nolacak atıyorum bulasık makınanın fazı l1 den bağlı buzdolabının kı l2 den bağlı diyelim
nötr de yok dimi
bulaşık makınanın prizinin nötr den l1 dönüş yapmak istiyecek buz dolabının prızınden de l2 dönmek istiyecek tek notr hattında bulusup sigortayı attıracak bu kadar basit
ama dediğim gibi senin anlattığın sey kabul edilir bişey değil.
linyeler faz toprak nötr üçlüsü olarak yekpare çekilir Sigorta kutusuna...
siz aktif olarak bu meslekle uğraşmıyorsunuz sanırım son dönemde başta tokı ler olmak üzere bir çok yapının elekrik tesishatı trifaze olarak çekiliyor.Recep İvediğin keçiörenin elektriği bana girdi ; çıkamayınca içimde patladı gibi olmuş . İlk önce bir şunun tespitini yapmak lazım ; bu daire 3 fazla mı besleniyor ; besleniyorsa Allah aşkına ne kadar bir kurulu ya da talep gücü varda üç faz çekilmeye gerek duyuldu . Bence bu işe bir yanlışlık var ; arkadaş burada fazları aynı ya da ayrı derken linyeleri kastediyor herhalde.......
voltmetrem yok ulaşamam da normal bir apartman dairesinde oturuyorum lambalar yüksek voltajda da çalışabiliyor evet şöyle bir şey sorayım müsadenizle
buzdolabı 400 watt bulaşık makinesi 1000 watt aynı nötr farklı fazlar var buzdolabından çıkan nötr bulaşık makinesine gittiği için 380 volt görür ve yanar değil mi yoksa faz üzerinden devreyi tamamlayarak çalışmasına devam edebilir mi anlamadığım şey 2 faz arasında cihazlar nasıl çalışıp yanabiliyorlar
Yeni yapılan bina tesisatlarını pek inceleme şansım olmadı ; oturduğum evlerde genelde fazların dairelere dağıtıldığı apartmanlardı. Üniversite de hazırladığımız projelerde bu minvaldeydi ; sonradan yeni düzenlemelere gidildiyse bu hususta dediğiniz gibi duymamış olabilirim.siz aktif olarak bu meslekle uğra
siz aktif olarak bu meslekle uğraşmıyorsunuz sanırım son dönemde başta tokı ler olmak üzere bir çok yapının elekrik tesishatı trifaze olarak çekiliyor.