bu konu aradığım konuya benzer ilgimi çekti ve başından sonuna kadar okudum , çeşitli söylemler mantıklar açıklanmış ama bana kalırsa herkes aynı şeyden bahsediyor !
ayrıca olay laf yarışına dönmüş durumda . yok 380 e değil 360 a maruz kalır, sen 380 dedin 379 da olsa olur , 190 da olabilir fln . hiçbir zaman hangi faza ne kadar yük bağlanacağı ortada olmadığından her duruma göre bence yorum yapılmalıdır sonuçta extrem de olsa onu dahi içine alabilecek bi durum söylenmelidir. aksi yorumlar tamamen Türk söylemi olacaktır: benim sistemim arızalanmaz başkasının arızalanır, bana bişi olmaz. dolayısı ile çeşitli konu başlığı altındaki mesajlarda çeşitli hesaplar yapılmış kiminde 190 kiminde 380 volt düşmüş,ben hesap yapmadım ama sonuçta bunların hepsi ihtimal dahilinde , kimseyi savunmak için söylemiyorum ama bence her zaman en kötü senaryoya göre düşünülmelidir yani 380 volta göre. (380 V tabiri ; "o gerilimin en yüksek değeri, cihazı bozacak fazlar arası gerilim anlamına gelir illa ölçü aletinden alınan değer değildir ki bu mantıkla şebeke gerilimi yükseldiğinde 400 de olabilir halen temsili olarak 380 denir." olarak açıklanabilir.)
sonuç olarak olay tamamen tabir sorunudur ayrıca elektrokur da 380 e maruz kalabilir demiştir. (kesin 380 e kalır değil !)