Tabiiki büyük maliyeti var. Bilgi edinmeden yorum yapıyor demişsin. Bir yıldır sektör sektör, dağ tepe dolaşan, bu işin ehli kişilerle görüşen benim. Bir şeyler biliyoruzda konuşuyoruz.
Her şeyi dışarıdan alırsanız, sadece rüzgâr türbinlerinin kanat tasarımı için devlet desteğini verirseniz, daha önemli aksamlar için destek vermezseniz, teknolojik hiç bir yatırım yapmazsanız maliyetin çok yüksek olduğunu söylersiniz. Bor madenlerini Amerikanın himayesine verirseniz, bu konuyla bile 10 yıldır hiç bir teknolojik yatırım yazmazsanız, bilim adamlarını dinlemezseniz olacağı budur.
Karadenizin altında sıvı hidrojenin bulunduğunu, rusya ve hatırlayamadığım bir kaç ülkenin bu sıvı hidrojeni kullandığını, karadeniz teknik üniversitesinin (dikkat edin teknik) yattığı ve hiç bir çalışma yapmadığı bir ortamda direk nükleer santrali savunmanın yanlış olduğunu söylüyorum.
Milli ürünlerimizi yapmayalım, bilim adamlarını değerlendirmeyelim, hiç çalışma yapılmayalım. Bunlar niçin yapılmıyor sorgulamayalım. Direk nükleer santrali kuralım demek yanlış değil mi?
@bugrAlkan bunlar çok büyük yatırımlar herkes sen kadar düşünemiyor mu acaba demişsin. Sen biliyorsan cevapla o zaman.
1 MW bir rüzgâr türbininin maliyeti nedir? Bana söylermisin?